sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Nykyiset laukkuni

Yksi suosituimpia postauksia blogissani on ollut Laukkukokoelmani. Koska jotkin asiat ovat hieman muuttuneet tuosta vuodesta 2015, ajattelin esitellä teille nykyiset laukkuni. Minimalistiseen ajatteluun tämä laukkumäärä ei mitenkään istu, mutta olen kyllä laittanut vähäisellä käytöllä olleita laukkuja eteenpäin ja todennut, että minulla ei ole uusille laukuille tarvetta lukuun ottamatta pientä mustaa nahkalaukkua töihin. Aikaisempi laukkuni nimittäin hajosi, mutta ajattelin vielä käydä kysymässä suutarilta, voisiko sitä korjata.

Muutama laukku on harkinnassa, laitanko ne eteenpäin kiertoon vai säilytänkö vielä itselläni. Tähän postaukseen jätin matkalaukun, rantakassin ja treenikassini sekä -reppuni kuvaamatta, mutta sellaisetkin löytyvät. Ostin  häämatkaltamme itselleni uuden matkalaukun, sillä vanha alkoi olla jo huonossa kunnossa palveltuaan minua vuodesta 2008 asti!

Pikkulaukkuja minulla on aika paljon suhteessa käyttömäärään. Aika usein tulee nimittäin valittua suurempi laukku ihan vain sen vuoksi, että tavaraa on paljon mukana. Yritän kuitenkin aina sopivaan tilaisuuteen mennessäni napata mukaan myös jonkin pikkulaukun ihan vain siitä syystä, että ne ovat mielestäni myös juhlavampia. Baarissa tulee käytyä nykyään ehkä kerran vuodessa, joten senkään vuoksi pikkulaukut eivät ole enää suurella kulutuksella. Baarissa minulla on nimittäin aina pikkulaukku mukana.

Mokkanahkaiset Esmara by Heidi Klum - sekä Selected Femme -laukkuni ovat jo useamman kerran olleet menossa kiertoo vähäisen käytön vuoksi. Aina kuitenkin kaivan ne kirppiskassista pois ja totean niiden sopivan erittäin hyvin mokkanilkkureitteni pariksi. Tosin niitä nilkkureitakin käytän todella harvoin!


Harmaa Versace Collectionin pikkulaukku oli heräteostos muutama vuosi sitten. En yleensä löydä mitään alennusmyynneistä, mutta tämä laukku oli hyvässä alennuksessa ja hankin sen hetken mielijohteesta. Laukku on kaunis ja yritän muistaa käyttää sitä aina kuin mahdollista.

Kreetalta ostettu pikkulaukku on ihana, vaikka se kohtasikin Rooman reissullani laukkukatastrofin. Onneksi suutari sai varsin hyvin korjattua jäljen, vaikka ei laukku tietenkään entisellään enää ole. Vaaleanpunaisen harmaalla rusetilla varustetun laukun puolestaan sain äidiltäni hääpäivänäni. Hän ei ollut ostanut sitä minulle hääpäivälahjaksi, mutta päätti antaa laukun silloin. Niinpä laukulla on aivan erityistä tunnearvoa minulle, vaikka sitäkään en ole vielä ehtinyt käyttää yhtä kertaa lukuunottamatta, joka oli hääpäivämme. Jospa tämä kesä olisi poikkeus - laukku nimittäin on ihanan herkkä ja kesäinen! Laukussa ei lue merkkiä, mutta ehkäpä joku teistä tietää sen?


Furlan pikkulaukkuja minulla on kahdessa eri värissä. Nämä ovat ehdottomasti eniten käyttämäni pikkulaukut, sillä ne sopivat moneen eri asuun. Pinkin sain serkultani joululahjaksi ja mustan ostin viime kesänä, kun kävin hänen luonaan Tukholmassa. Musta pikkulaukku oli myös valmistujaislahja itseltäni itselleni, joten molempiin liittyy vahva tunnemuisto. Mustaa käytän hieman virallisemmissa tilaisuuksissa, pinkin valitsen puolestaan usein väriläiskäksi muuten varsin tummiin asuihini. Jos muuten käytän vähän pikkulaukkujani, näiden kohdalla käyttöä on kertynyt reilusti!


Furlan pinkin Metropolis-laukun ostin loppuvuodesta 2015. Tein silloinkin kuusipäiväistä työviikkoa ja olin aika poikki koko vuoden. Talous oli varsin tiukalla, mutta tähän laukkuun päätin satsata ja palkita itseni urakasta. Nyt ehkä valitsisin jonkin toisen värin tuon toisen Furlan pinkin pikkulaukun vuoksi ja myös siksi, että jokin toinen väri olisi ehkä monikäyttöisempi.


Longchampin ruskea pikkulaukku on oikeasti meikkipussi, jonka ostin jo useita vuosia sitten.
Musta Mulberryn meikkipussi oli minulla aikaisemmin meikkipussina ennen kuin aloin käyttää Louis Vuittonin meikkipussia. Tämä Mulberryn meikkipussi on aavistuksen liian pieni pikkulaukuksi, mutta käytin sitä sellaisena ennen kuin hankin Furlan mustan pikkulaukun. Tässä allaolevassa kuvassa olevan Furlan pikkulaukun väri vääristyy harmikseni tässä kuvassa, sillä se ei ole tuollainen vaaleanpunainen, vaan taittaa aavistuksen enemmän pinkkiin. Sen sain äidiltäni syntymäpäivälahjaksi viime kesänä.


Designers Remixin beige pikkulaukku on aivan ensimmäinen pikkulaukkuni. Sain sen jo varmaankin kymmenen vuotta sitten serkultani syntymäpäivälahjaksi. Laukku on usein käytössä, esimerkiksi valmistujaisissani viime kesänä.
Louis Vuittonin meikkipussia puolestaan käytän päivittäin. Sain sen vuonna 2014, minkä jälkeen en ole käyttänyt ollenkaan muita meikkipusseja.


Tämän punaisen pikkulaukun ostin Kreetalta ja olen käyttänyt sitä paljon. Ihastuin laukkuun välittömästi ja minun oli aivan pakko saada se. Kirkkaanpunainen väri on itselleni sillä tavalla vieras, etten juurikaan käytä sitä pukeutumisessa. Laukku kuitenkin piristää montaa tummempaa asua ja sopii myös mustavalkoisen pariksi. Joskus heräteostokset osuvat nappiin!


Coccinellen savenvärisen laukun sain syntymäpäivälahjaksi Lissabonin reissultamme. Se on mukavan kokoinen, sillä laukkuun mahtuu puhelimen ja meikkipussin lisäksi myös lompakko. Viime aikoina laukun käyttö on unohtunut, mutta tätä postausta varten laukkuja tutkiessani muistin jälkeen sen olemassaolon.

DKNY:n iltalaukun ostin nimenomaan iltalaukuksi iltapukuni pariksi. Saa nähdä, tuleeko iltapuvulle enää käyttöä, vaikka vuosijuhliin olisikin vielä mahdollista osallistua ainakin yhden kerran. Laukkua toki voisi käyttää muutenkin.


Beige olkalaukku on myös Kreetan ostoksia vuodelta 2015. Siltä reissulta hankin yhteensä kolme laukkua, joista  yhden tosin olen laittanut jo kiertoon. Tämä beige laukku on todellinen kesälaukku, joka kulkee mukanani myös kaikilla kesän reissuilla. Siihen mahtuu todella paljon tavaraa, ja laukku sopii mielestäni moneen eri asuun.

Pinkki olkalaukku puolestaan on ensimmäiseltä New Yorkin reissultani vuodelta 2008. Sekin on minulla kesälaukkuna ja oli mukanani myös häämatkallamme viime kesänä. Oikeastaan nämä molemmat laukut olivat, sillä aika usein juuri nämä valikoituvat reissulaukuikseni.


Longchampin kukkalaukun sain äidiltäni, joka oli ostanut sen alunperin itselleen kesälaukuksi. En välttämättä olisi itse ostanut tällaista laukkua, sillä sen kukkakuosi rajoittaa mielestäni käyttöä melko paljon. Koen, että asun pitää muuten olla varsin simppeli, jotta siihen voi yhdistää tällaisen kuosin. Koska sain laukun kuitenkin lahjoituksena, on se mielestäni oikein mukava lisä kesägarderobiin. Pitääkin muistaa heti kaivaa se näytille, jotta muistan käyttää laukkua näin kesällä!


Tätä postausta kirjoittaessani huomaan, että olen perinyt aika monet laukkuni äidiltäni. Niin myös tämän strutsinnahkaisen Longchampin laukun. Tämäkin on New Yorkin reissulta vuodelta 2008, sillä äitini osti sen Helsinki-Vantaalta jo menomatkalla. Myyjän mukaan laukkuja olisi valmistettu vain pieni erä tuolloin, joten tällaista ei pitäisi olla ihan jokaisella. Mene ja tiedä, mutta laukku on minulla yhä käytössä - erityisesti talvella ja syksyllä.


Mustan Furlan laukun ostin keväällä 2016 juuri ennen yliopiston soveltuvuuskokeeseen marssimista. Kävin Stockalla ostamassa kynsilakkaa, sillä huomasin matkalla kynsilakkani rullautuneen. Kuivatusprosessi jäi nimittäin kesken ennen lähtöä. Niinpä päätin nopeasti hakea itselleni glitterlakan, jolla saisin korjattua lakkaukseni. Samalla käynnillä bongasin tämän mustan Furlan laukun alennuksesta. Myyjän mukaan laukku oli jäänyt Hulluilta Päiviltä hyllyyn, minkä vuoksi sen hinta oli edullinen. Koska minulla oli tarve mustalle laukulle, nappasin sen mukaani. Samalta keväältä on myös konjakinvärinen Ralph Laurenin laukku, jonka hankin Michael Korsin vastaavan tilalle. Molempia käytän paljon arjessa, joskin mustan Furlan laukun on hieman syjäyttänyt Kiomin musta laukkuni.


Allaolevann Ralph Laurenin laukun olen myös saanut äiidiltäni ja käytän sitä usein kesäisin. Kiomin musta nahkalaukku puolestaan on arkilaukkuni ja kulkee usein mukanani sekä töissä että yliopistolla. Laukkuun mahtuu todella paljon tavaraa lompakosta termariin.


Minulla on muuten paljon Longhampin laukkuja, enemmän kuin uskoinkaan! Mustan viikonloppukassin hankin kesällä 2016 Pariisin reissuani varten ja olen käyttänyt sitä myös viikonloppureissuillani Tukholmaan ja mökille. Seuraavaksi sillä on käyttöä ystäväni polttareissa, joissa olen kaasona. Pienempää mustaa laukkua puolestaan käytän myös treenikassina tanssitunnille mennessäni, sillä se on todella tilava.


Louis Vuittonin laukkuja minulla on muutamia enkä koe tarvitsevani niitä enempää.  Neverfulleja minulla on kahdella eri kuosilla ja lisäksi pari muuta mallia, joiden nimiä en tiedä. Ne olen perinyt äidiltäni. Tämä Damier Ebene -kuosinen Neverfullini on 30-vuotislahjani, joten myös siihen liittyy tunnemuisto niin kuin aika moneen muuhunkin laukkuuni!


Aika monta laukkua tosiaan omistan, vaikka olen tosiaan laittanut vanhoja laukkuja myös kiertoon. Rehellisesti sanottuna en näitä kaikkia tarvitsisi, sillä etenkin pikkulaukkuja on melkoinen määrä suhteessa käyttökertoihin. Nämä ovat kuitenkin selvinneet useammasta karsintakierroksesta, mutta joka kerralla jokin laukku myös lähtee tiukan karsinnan tuloksena. Muun muassa vanhat aikakauslehden kantta esittelevät laukut lähtivät kampaajalleni. Hän ihaili niitä jo vuonna 2007, jolloin ostin laukut Visbystä, ja sanoi ottavansa ne koska tahansa itselleni, jos kyllästyn laukkuihin. Viime syksynä totesin, etten käytä laukkuja enkä tarvitse niitä, joten kysyin kampaajaltani, haluaisiko hän laukkuni itselleen. Niinpä ne löysivät uuden kodin kampaajani luota!

Muokkausta: Eräs lukija ystävällisesti kertoi, että äidiltä saamani laukku on Cobblerinalta!

3 kommenttia:

  1. Äidiltä saamasi vaaleanpunainen rusettilaukku on merkiltään Cobblerina. Kotimaista käsityötä. :)

    VastaaPoista
  2. Nimeni on Miina Sillanpää, muoto, Saariselkä. Avioliiton 12 vuoden jälkeen minä ja mieheni ovat olleet riitaa toisiinsa, kunnes hän lopulta jätti minut ja muutti Kaliforniaan ollakseen toisen naisen kanssa. Tunsin elämäni ohi ja lapseni ajattelivat, etteivätkö he koskaan näe isäänsä enää. Yritin olla vahva vain lapsille, mutta en pystynyt hallitsemaan sydäntäni kiusavia kipuja, sydämeni oli täynnä suruja ja kipuja, koska olin todella rakastunut mieheni. Joka päivä ja yö ajattelen häntä ja toivon aina, että hän palaa takaisin minuun, olin todella järkyttynyt ja tarvitsin apua, joten etsin apua verkosta ja löysin verkkosivuston, joka ehdotti, että tohtori Osagiede voi auttaa entisen takaisin saamista nopeasti . Joten tunsin, että minun pitäisi kokeilla häntä. Otin yhteyttä häneen ja hän kertoi minulle mitä tehdä ja minä tein sen sitten hän teki Rakkaus loitsun minulle. 48 tuntia myöhemmin, mieheni todella soitti minulle ja kertoi minulle, että kaipaa minua ja lapsia niin paljon, niin uskomattoman !! Joten näin hän tuli takaisin sinä päivänä, paljon rakkautta ja iloa, ja hän pyysi anteeksi virheestään ja kivustaan, jonka hän aiheutti minulle ja lapsille. Sitten siitä päivästä lähtien avioliitto oli nyt vahvempi kuin milloin se oli, kaikki kiitos tohtori Osagiedelle. hän on niin voimakas ja päätin jakaa tarinasi Internetissä, että tohtori Osagiede on todellinen ja voimakas loitsunpitäjä, jota rukoilen elääkseni pitkään auttamaan lapsiaan vaikeuksissa, jos olet täällä ja tarvitset Ex takaisin tai aviomiehesi muutti toisen naisen luo, älä itke enää, ota nyt yhteyttä tähän voimakkaaseen loitsuyrittäjään. Tässä on hänen yhteystietonsa osoitteessa: doctorosagiede75@gmail.com tai whatsapp puhelinnumeroon +2349014523836
    tai viber +2349014523836

    VastaaPoista