sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Valmistujaiset (ja hääpuvun uusi elämä)

Kesäkuussa, ensimmäisenä virallisena lomapäivänäni, vietettiin yliopistolla minun valmistujaisiani. Olin jo aiemmin päättänyt teetttää häiden jälkeen hääpuvustani juhlapuvun, jotta voisin pitää sitä myöhemminkin päälläni. Koska pitsin värjäyksen onnistumisesta ei ollut takeita, sovin pukuni tekijän Heidi Tuiskun kanssa, että pukuuni tehdään harmaa tyllihame sekä vyö valkoisen helman päälle ja vaihdetaan yläosan napit saman värisiksi kuin tuo uusi tyllihame. Kun sitten joulun jälkeen selvisi, että valmistuisin keväällä, päätin heti käyttää tätä uutta juhlapukuani valmistujaisissani. Lopputulos on ainakin minun mielestäni onnistunut ja suosittelen lämpimästi vastaavaa ratkaisua niille, jotka miettivät hääpuvulleen uutta elämää. :)

Halusin satsata valmistujaispäivääni, joten kävin meikissä sekä kampaajalla samana päivänä. Kampaajani loihtikin minulle pyynnöstäni ihanat kiharat, jotka sointuivat mielestäni kauniisti juhlamekkooni. Kun häissä pidin hiukset kiinni, oli tällainen kiharakampaus avoimin hiuksin mielestäni mukavaa vaihtelua hääeleganssiin.


Pieni mekkokatastrofi tosin mahtui juhlailtaan, sillä kävellessäni yliopiston päärakennukselle huomasin, että mekkoni helma oli ilmeisesti autosta noustessani likaantunut. Harmitti todella paljon ja samalla mielessäni kauhistelin, mahtavatko tahrat lähteä pois. Aloitin heti kotiin päästyäni puhdistamisen enkä saanut tuloksia Fairylla tai sappisaippualla. Niinpä lopulta rohkaistuin kokeilemaan Vanishia ja pelkäsin sen tuhoavan koko tyllin. Tylli säilyi kuitenkin vahingoittumattomana ja tahrat irtosivat kiltisti helmasta.

Helsingin yliopiston juhlasali on nimensä mukaisesti todella juhlallinen. Aikoinaan minut lakitettiin ylioppilaaksi kyseisessä salissa, joten paikkaan liittyi jo  muistoja. Eikä tämänkään kerran pitäisi jäädä viimeiseksi, sillä muutaman vuoden kuluttua minä toivottavasti valmistun maisteriksi samaisesta yliopistosta. Enpä olisi tuolloin  yli kymmenen vuotta sitten uskonut, millaiseksi oma polkuni muodostuu!


Varsinaisena valmistujaispäivänä juhlat eivät jatkuneet kovin pitkään, sillä olimme seuraavana päivänä lähdössä kahdeksi viikoksi häämatkallemme mieheni kanssa. Olin kuitenkin jo edellisenä viikonloppuna juhlistanut valmistumistani Tukholman viikonloppureissulla ja lisäksi sen kunniaksi tuli skoolattua useamman kerran kesän aikana. Pidin myös valmistujaiskahvit kotonamme myöhemmin kesällä ja päätin, että maisteriksi valmistumistani juhlin sitten kunnolla isoin juhlin. Täytyy nimittäin sanoa, että näin pian häiden jälkeen tuntui siltä, etten edes halua järjestää mitään isoja juhlia - etenkin kun loppukesän kavereille järjestämämme hääbileet olivat vielä edessä!


Millaisia valmistujaismuistoja teillä on? Miten te juhlitte omia valmistujaisianne? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti