sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Kapselivaatekaappi?

Innostuin lukemaan Caps Look -sivustolta löytyvää blogia. Olen mielenkiinnosta tutustunut kapselipuvustoon, vaikkakaan en ainakaan tällä hetkellä tunne sitä omaksi jutukseni. Kapselipuvuston idea on siis se, että esimerkiksi jokaista vuodenaikaa tai vaikkapa kuukautta kohtaan valitaan tietynkokoinen puvusto, jota yhdistelemällä luodaan erilaisia asukokonaisuuksia. Idea on se, että kaikki vaatteet sopivat toisiinsa, jolloin niiden yhdisteleminen on helppoa eikä asukokonaisuuksien miettiminen vie aikaa. Kapselipukeutumisen pitäisi myös auttaa siihen, että kaapista löytyy aina oikeanlaista päälle pantavaa eikä tule sellaista oloa, että täyteen ahdetusta vaatekaapista huolimatta mitkään vaatteet eivät sovi tilaisuuteen, johon on menossa.


Minusta ajatus kapselipuvustosta on mielenkiintoinen ja olen ymmärtänyt, että sillä on oma kannattajakuntansa, joiden arkea kapselipukeutuminen suuresti helpottaa. Minun täytyy kuitenkin todeta, että vaikka arjessa usein kuljenkin samantyyppisissä vaatteissa, on eri asukokonaisuuksien miettimen osa koko pukeutumisen hauskuutta! Minusta on ihanaa avata vaatekaapin ovet ja miettiä, mitä laitan mihinkin tilaisuuteen päälle! Erilaiset vaihtoehdot eivät ainakaan toistaiseksi ole tuntuneet musertavilta enkä muista, koska olisin viimeksi kärsinyt tunteesta, ettei minulla ole mitään sopivaa vaatetta johonkin tilaisuuteen. Ehkä olen erikoinen tyyppi, mutta näin todella on!

Elin pitkään pelkästään treenivaatteissa, kun opiskelin edellistä tutkintoani ja kävin töissä. Myös edelliset opinnot viimeisteltyäni pukeuduin pitkään käytännössä treenivaatteisiin, sillä käytän niitä töissä. Tosin olen aina ollut varsin tarkka treenivaatteista ja miettinyt niistä muodostuvia asukokonaisuuksia tarkkaan. Tyyli tosin on matkan varrella muuttunut reilusti, mutta ajatus on ollut aina sama. Haluan tuntea oloni hyväksi treenivaatteissa ja haluan niiden miellyttävän omaa silmääni.


Kun aloitin yliopisto-opinnot, sain pitkästä aikaa hyvän syyn pukeutua "normaaleihin" vaatteisiin. Samalla alalla olevan ystäväni kanssa aina aikaisemmin naureskelimme, että "normivaatepäivät" ovat parhaita päiviä, kun silloin on jokin syy pukeutua muihin kuin treenivaatteisiin. Nykyään normivaatepäivä on lähes joka päivä ja nautin niistä todella paljon! Niinpä en koe laajan valinnanvaran vaikeuttavan omaa pukeutumistani ollenkaan eikä seuraavan päivän asukokonaisuuden (mietin vaatteet valmiiksi aina edellisenä iltana) koostaminen ole tuntunut vaivalloiselta. Niinpä tällä hetkellä en koe tarvetta turvautua kapselipukeutumiseen.

Minun kapselipukeutumiseni rakentuukin lähinnä sen varaan, että keväällä siirrän talvivaatteet vaatekaappini ylähyllylle ja syksyllä vaihdan ne talvivaatteisiin. Käyn myös useamman kerran vuodessa läpi vaatteeni ja valitsen, mitkä pidän, mitkä vien kierrätykseen ja mitkä puolestaan  yritän myydä kirppiksella pois. Toistaiseksi tämä systeemi on toiminut ihan hyvin!

Mitenkäs siellä, oletteko te innostuneet kapselipukeutumisesta tai millaisia ajatuksia se teissä herättää? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti