sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Laukkukokoelmani

Vaatekaapin syyssivousta tehdessäni kävin läpi laukkujani, joita on kertynyt jokunen vuosien aikana. Monet laukut olen laittanut kiertoon matkan varrella, mutta nämä yksilöt ovat edelleen osa vaatekaappiani ja käytän niitä kaikkia - osaa enemmän ja toisia hieman vähemmän.
 
Nämä aikakauslehden kansia esittelevät laukut ovat tekonahkaa. En ole yhtään tekonahkan ystävä, mutta mielestäni nämä laukut ovat niin koleita, että olen säästänyt ne. Ostin nämä laukut syksyllä 2007, kun asuin Visbyssä. Laukut ovat kestäneet aikaa ja aikoinaan runsastakin käyttöä täysin moitteettomina. Alkuperäinen hinta oli muistaakseni lähempänä sataa euroa, mutta sain nämä molemmat yli puolet halvemmalla loppukesän alesta.


Tämän mustan laukun sain mieheltäni syntymäpäivälahjaksi ja se on ostettu Kreetalta. Beige pikkulaukku on alunperin äitini, mutta sain sen häneltä pari vuotta sitten. Laukku on mielestäni kiva kesälaukku ja kokoonsa nähden yllättävän tilava!


Michael Korsin laukkuja minulla on kaksi. Olen nämä molemmat ostanut syksyllä 2012, kun ihastuin laukkujen tyyliin. Olen jo aikaisemmin todennut olevani hieman pettynyt laukkujen nahan laatuun, mutta pidän edelleen niiden ulkonäöstä. Laukut ovat mielestäni myös varsin käytännölliset, vaikka minua hieman häiritsee se, että monella vastaantulevalla teinillä on näitä samoja laukkuja.


Louis Vuittonin laukun sain vuosi sitten kesällä äidiltäni. Hän osti uuden laukun samassa kuosissa, joten minä sain tämän vanhan. Pidän laukusta todella paljon, vaikka kuosi vilisee vähän väliä katukuvassa. Myös meikkipussi on äitini ostama ja todella hyvälaatuinen! Se on kulkenut yli vuoden ajan mukanani joka paikassa ja on edelleen kuin uusi!


Tässä kuvassa ovat kaikki pikkulaukkuni, joista käytän ehdottomasti eniten eri ruskean sävyisiä clutcheja. Näistä beige clutch on ensimmäinen nahkainen pikkulaukkuni; sain sen muutama vuosi sitten serkultani joululahjaksi.

Tuo äärimmäisenä oikealla oleva clutch kärsi vahingon jo ennen ensimmäistäkään käyttökertaa, mutta onneksi suutari sai pelastettua sen varsin hyvin. Takana oleva musta kirjekuorilaukku on myös usein juhlakäytössä ja puaista pikkulaukkua käytin paljon kesän reissuilla. Bijou Brigitten vaaleaa pikkulaukkua samoin kuin tuota vaaleanlilaa käytän todella harvoin, mutta olen silti päättänyt vielä pitää ne osana laukkukokoelmaani. Kesäjuhlissa on nimittäin usein mukava käyttää vaaleansävyistä laukkua.


Kukkakoristeinen satiinipintainen Globalin iltalaukku on äitini peruja ja sopii hyvin juhlakäyttöön. En tosin ole itse käyttänyt sitä vielä kertaakaan eikä äidillänikään ole ollut sille aikoinaan käyttöä. Toista hieman isompaa satiinista juhlalaukkua käytin varsin paljon kymmenen vuotta sitten, kun minulla ei oikein ollut muita pikkulaukkuja. Nykyään sen käyttö on ollut vähäisempää, mutta uskon laukun silti olevan tarpeellinen vielä jossain vaiheessa.


Beige nahkalaukku on tämän kesän ostoksia Kreetalta ja olen käyttänyt sitä todella paljon! Uskollinen kesälaukkuni on puolestaan New Yorkista ostettu pinkki laukku, joka on edelleen kuin uusi paljosta käytöstä huolimatta!


Lopuksi pääsen esittelemään vielä kaikki Longchampin laukkuni, joista clutch näkyikin jo aikaisemminkin. Tuo clutch on oikeasti meikkipussi, mutta en ole koskaan käyttänyt sitä siinä tarkoituksessa. Le Pliage -laukkuja hamstrasin aikoinaan useammassa koossa, joskin nuo pienemmät ovat nykyään vähäisemmällä käytöllä. Tuota isoa harmaata kassia käytän viikonloppulaukkuna aina tarpeen mukaan. Ainoa miinus siinä on olkahihnojen pieni koko, mikä hankaloittaa laukun kantamista olalla.

Oikeanpuoleinen strutsin nahasta valmistettu olkalaukkuni on alunperin äitini. Käsitykseni mukaan sitä ei valmistettu kovinkaan monta kappaletta eikä samanlaista olekaan tullut kaupungilla vielä vastaan. Laukku on aivan ihana, mutta valitettavasti sen nahkapinta on hieman kärsinyt laukun takapuolelta. Tästä iso miinus Longchampille.


Laukkuja on kertynyt jokunen. Haaveilen muutamasta Vuittonin laukusta edelleen, mutta esimerkiksi Chanelin laukut eivät vetoa minuun ollenkaan. Sen sijaan Coccinellen laukut houkuttelisivat minua, joten epäilen seuraavan laukkuni olevan heiltä! En tosin ihan hetkeen voi ostella uusia laukkuja, mutta onneksi näilläkin pärjää ihan hyvin!

Löytyykö joukosta sinun suosikkilaukkusi? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti