sunnuntai 2. elokuuta 2015

Laukkukatastrofeja

Olen mielestäni varsin onnettomuusaltis ihminen, suoraan sanottuna todellinen tumpelo. Esimerkiksi Roomassa suojatieltä jalkakäytävälle astuessani onnistuin asettamaan jalkani siten, että kaaduin rähmälleni maahan. Olen myös kenkiä suojasuihkeella suojatessani onnistunut jättämään patioon upeat jäljet, kun en ole älynnyt, että myös väritön suihke näkyy puussa - etenkin silloin kun puu on märkä. Olen myös nerona laittanut kynsilakkapullon uuden laukkuni sisälle ja pudottanut sen jälkeen laukun maahan. Tämän seurauksena pullo on tietenkin hajonnut ja tahrannut laukkuni vuoren. Lisäksi kynsilakkapulloa ulos kaivaessani olen onnistunut tahrimaan myös laukun ulkopinnan sekä oman talvitakkini. Vinkkinä voin kertoa, että nahkalaukun pinnan saa puhtaaksi kynsilakan poistoaineella ja sama aine toimii myös kangasvuoriin!

Clutch 
Rooman reissu ei tosiaankaan alkanut mitenkään kehuttavasti. Matkalaukkuun heittämäni silmämeikin poistoainepullo oli nimittäin valuttanut sisältönsä uudelle clutchilleni ja jättänyt siihen ruman tahran. Vein clutchin eilen suutarille, joka yrittää poistaa tahraa. Mikäli tahra ei poistu kokonaan, pyysin häntä värjäämään koko clutchin tummemmaksi, jolloin tahran pitäisi peittyä. Harmittaa ihan älyttömästi, koska tämänkin katastrofin olisin voinut välttää laittamalla silmämeikin poistoaineen
pussiin ja asettamalla myös clutchin omaan suojapussiinsa. En edes ole ehtinyt käyttää koko clutchia vielä, koska ostin sen kesäkuussa Kreetalta. Toivottavasti se siis saadaan vielä käyttökelpoiseksi!

Heti clutch-katastrofin jälkeen tapahtui toinen onnettomuus. Matkalaukut hotellille heitettyämme lähdimme etsimään lounaspaikkaa, jolloin beigestä käsilaukustani irtosi niitti. Tämän seurauksena toinen käsikahvoista ei enää pysynyt kiinni ja laukun kantaminen oli todella ärsyttävää. Myös tämä laukku on Kreetalta ja olen käyttänyt sitä lähes koko kesän ajan. Siitä on tullut yksi suosikkilaukuistani, sillä haaveilin pitkään beigestä käsilaukusta. Kaiken lisäksi olin rakentanut käytännössä kaikki matkan asukokonaisuudet tämän laukun ympärille.

Käsilaukku
Laukkua tarkastellessani oivalsin kuitenkin heti, että sen saa korjattua. Olisin toki voinut viedä laukun Roomassakin suutarille, mutta en jaksanut alkaa metsästää lähintä suutaria enkä myöskään yrittää selittää asiaani onnettomalla italiallani. Niinpä vein myös tämän laukun eilen suutariin, ja se korjattiinkin saman tien. Laukku on ihan laadukasta nahkaa, mutta sen niitit eivät ole kovinkaan hyvät. Niinpä suutari vaihtoi saman tien kaikki kahvoja kiinni pitävät niitit hieman isompiin. Hän sanoi, että yksi toinenkin niitti oli jo lähtemässä irti, joten senkin vuoksi oli hyvä idea vaihtaa saman tien ne kaikki. En muutenkaan kestänyt ajatusta, että vain yksi niitti olisi muita isompi, vaikka sitä tuskin kukaan muu kuin minä olisi huomannutkaan.

Samalla suutarireissulla ostin itselleni laukkujen suojaamiseen sopivaa ainetta, jolla olen nyt käsitellyt kaikki nahkalaukkuni. Suutari ohjeisti, että tämä aine luo nahkaan sellaisen pinnan, josta tahrat on helppo pyyhkäistä pois. Lisäksi se toimii kosteussuojana ja sillä voi kuulemma myös poistaa tahroja. Kotona tietenkin tajusin, että vastaavaa ainetta löytyy jo kenkienhoitokassistani, mutta samapa tuo. Eiköhän molemmat pullot tule ennen pitkää käytettyä! Niinpä parvekkeemme näyttääkin nyt tältä, kun olen suihkinut kosteussuojaa lähes kaikkiin nahkalaukkuihini Vuittonia ja muutamaa muuta poikkeusta lukuuunottamatta.

Laukkujen suojausta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti