tiistai 28. heinäkuuta 2015

Pakkausvinkit rantalomalle

Suuntasin viime kesänä ensimmäistä kertaa aikuisena rantalomalle ja olin heti ongelmissa; mitä pakata mukaan viikoksi? Olen ollut ainoastaan kerran lapsena rantakohteessa ja silloin matkalla tarvittavat asiat olivat varsin toisenlaisia kuin nykyään. Olen aikuisena kyllä matkustellut, mutta matkani ovat aina olleet kaupunkilomia, jolloin mukaan otettavat vaatteet ja tarvikkeet ovat olleet jokseenkin toisenlaisia kuin rantalomalla. Kyselin tuolloin pakkausvinkkejä kavereilta ja mieheltä, mutta paikan päällä huomasin ottaneeni paljon turhia tavaroita mukaan. En esimerkiksi käyttänyt korkkareita kertaakaan. Kun tänä kesänä suuntasimme jälleen etelänlomalle, olin jo huomattavasti viisaampi! Niinpä ajattelin tässä postauksessa jakaa omat pakkausvinkkini rantalomalle!

Bikinit kuuluvat rantaloman perusvarusteisiin!

Matkalaukku
Oma pakkaamiseni alkaa aina matkalaukun valinnasta. Ostin muutama vuosi sitten New Yorkista oman Samsoniteni, joka on tyhjänä varsin kevyt. Kun matkalaukku itsessään painaa vähän, pystyy laukkuun pakkaamaan enemmän tavaraa. Pidän Samsonitea muutenkin laadukkaana merkkinä, joten oletin valitsemani matkalaukun olevan käytössä myös kestävä, mitä se ainakin tähän mennessä on ollutkin. Matkalaukulle kannataa minusta valita kirkas väri, mikäli on yhtään epävarma siitä, tunnistaako lentokentän matkatavarahihnalla omaa laukkuuaan. Esimerkiksi eräällä kaverillani on kirkkaan pinkki matkalaukku, joka erottuu aina lentokentän muista laukuista!

Mitä puuttuu?
Laadi lista
Minulla on taipumusta hajamielisyyteen, joten pyrin aina laatimaan itselleni listan mukaanotettavista tavaroista. Olen monta kertaa unohtanut hammasharjan tai puhelimen laturin kotiin, joten nykyään luotan listoihin!

Mieti asukokonaisuudet
Olen joskus matkalla havahtunut siihen, etteivät mukaanotetut vaatteet, kengät ja laukut sovi toisiinsa eivätkä asukokonaisuudet näin ollen toimi. Niinpä nykyään aina ennen matkaa rakennan valmiita konaisuuksia vaatteistani. Rantalomilla ehkä pukeutuminen ei ole monelle ykkösjuttu, mutta minä haluan pukeutua omasta mielestäni nätisti joka päivä - myös rannalle. Mietin etukäteen valmiiksi myös korut.

Olen lisäksi todennut, että kaikkiin asuihin sopiva huivi on erittäin hyödyllinen myös rantalomalla. Sen voi pimeän tullen kietaista hartioille lämmittämään tai sillä voi suojata esimerkiksi olkapäitä tai rintakehää auringon paahteelta. Itse suosin rypistymättömiä materiaaleja, jotta huivi näyttää hyvältä myös suoraan laukusta päälle kiskaistuna.

Huivi
Rannalla tai altaalla hengailua varten otan myös mukaani hatun tai kaksi sekä sopivan rantakassin tavaroiden raahaamiseen. Myös flip flopit ovat minusta kätevät samoin kuin helposti bikineiden päälle kiskaistava tunika. Aurinkolasit ovat lisäksi ehdottomat kesäaikaan missä tahansa! Joistain hotelleista saa rantapyyhkeen, mutta muussa tapauksessa otan oman pyyhkeen aina mukaan.

Urheilu ja liikunta
Jos kohteessa on tarkoitus liikkua, kannattaa lisäksi muistaa ottaa urheiluvaatteet mukaan. Itse en jaksanut raahata kenkiä viime reissulle, sillä ajattelin pärjääväni salilla myös sukkasilteen. Tiesin hotellissamme järjestettävän myös ryhmäliikuntatunteja, mutta koska en yleensä osallistu niihin, en kokenut kenkien mukaanottamista tarpeelliseksi myöskään ryhmäliikunnan takia. Hotellimme kuntosali oli kuitenkin varsin onneton omiin tarpeisiini, joten ajattelin kompensoida salitreenin puutetta poikkeuksellisesti ryhmäliikunnalla. Valitettavasti moni ryhmäliikuntatunti jäi minulta kuitenkin kenkien puuttumisen takia väliin. Jatkossa otakin kengät aina mukaan, mikäli hotellissa on mahdollisuus ryhmäliikuntaan!

Joogaaminen onnistui myös ilman kenkiä!
Kosmetiikka ja meikit
Minulla on jonkin verran matkakokoisia tuotteita niin kasvojen puhdistukseen kuin hiusten pesuunkin. Lisäksi pyrin matkalla aina hyödyntämään lähes tyhjiä kosmetiikkapakkauksia, kuten suihkugeelejä ja jalkarasvaa. Mikäli yhtään epäilen pullon vuotavan matkan aikana, pakkaan sen suosiolla muovipussiin.

Koska pidän kynsissäni käytännössä aina lakkaa, pakkaan mukaan myös pari kynsilakkaa sekä luonnollisesti myös kynsilakan poistoainetta. Mukaan otettavien kynsilakkojen värit pyrin aina miettimään huolella etukäteen, jotta ne sopivat asuihini. Lisäksi pakkaan mukaan paljon vanulappuja ja -puikkoja, sillä niitä kuluu paljon. Rantalomalle otan myös mukaan korkeasuojakertoimisia aurinkorasvoja, sillä haluan estää ihoani palamasta. Altaalle en meikkaa, mutta illalliselle ja kaupungilla pyörimistä varten minusta on mukava meikata.


Viihde ja lukeminen
En ole erityisen innostunut e-kirjoista, vaan pakkaan mukaan aina oikeita kirjoja. Ne tosin tuovat laukkuun lisäkiloja, mutta olen sen verran vanhanaikainen, että haluan lukiessani konkreettisesti käännellä kirjan sivuja. Altaalla tosin on mukavaa myös selata nettiä joko puhelimella tai tabletilla; iltaisin voi puolestaan katsella sarjoja esimerkiksi Netflixistä, mikäli hotellin netti on siihen tarkoitukseen tarpeeksi nopea.
KirjallisuuttaLennolle
Etenkin pitkille lennoille vedän jalkoihini lentosukat estääkseni niiden turpoamista. Lisäksi otan usein mukaani niskatyynyn, jotta pystyn halutessani nukkumaan lennon aikana. Minulla on myös käytännössä aina jo aikaisemmin mainitsemani huivi käsimatkatavaroissa, mikäli minulle tulee kylmä matkustamossa. Myös oma vesipullo on koneessa ehdoton!

En omista omaa järjestelmäkameraa, mutta miehelläni on sellainen. Hän yleensä pakkaa sen omiin käsimatkatavaroihini samoin kuin läppärin, mikäli sellaisen otamme mukaan. Minun käsilaukkuuni ne eivät mahdu. :D

Käsimatkatavaroihin kannattaa myös pakata tarvitsemansa lääkkeet, ja käsittääkseni niistä on hyvä olla myös reseptit mukana.

Muuta huomioitavaa
Mahdolliset tulostettavat matkustusasiakirjat ja voimassaoleva passi kannattaa luonnollisesti aina ottaa mukaan. Passista olisi hyvä skannata myös kopio esimerkiksi sähköpostiin. Itse yleensä otan etelänlomille jonkin verran käteistä mukaan enkä luonnollisestikaan kanna koko summaa mukanani. Tyhjennän lisäksi lompakostani aina ylimääräiset kortit ja tarkistan että mukana on matkavakuutuskortti.

Koska olen varsinainen rähmäkäpälä etenkin aurinkorasvaa levittäessäni, otan nykyään mukaani sappisaippuan. Sillä saa pahimmat aurinkorasva- ja meikkitahrat irrotettua vaatteista tuoreeltaan. Jokaisesta käsilaukustani sekä meikkipussistani löytyy myös aina muutama laastari, mikäli kengät alkavat hiertää kesken matkanteon.


Mikä on sinun pakkausvinkkisi rantalomalle? Unohdinko omasta listastani jotain sinun mielestäsi oleellista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti