maanantai 28. toukokuuta 2018

Meidän häämme 5.5.2018, osa 2

Kerroin häitä edeltävästä päivästämme täällä. Nyt sukelletaan kuitenkin varsinaiseen hääpäiväämme! Hiukset teki  ystäväni, hääpuku on Heidi Tuiskun käsialaa, meikin taiteili Miia Ollula ja kuvat otti Alejandro Lorenzo. Kysykää ja kommentoikaa ihmeessä, mikäli siltä tuntuu! :)

Hääpäivän aamuna heräsin aikaisin ja nautin aamiaista rauhassa kotona. Minua ei ollut missään vaiheessa jännittänyt ennen häitä eikä jännittänyt myöskään aamulla. Aamiaisen jälkeen mies heitti minut juhlapaikalle, johon ystäväni tuli laittamaan minun ja parin kaasoni hiuksia. Hän aloitti minun hiuksistani, minkä jälkeen minulle tehtiin todella taidokas häämeikki. Äitini oli varannut meille valmistautumiseen hotellihuoneen juhlapaikaltamme Hämeenkylän kartanolta ja järjestänyt sinne myös syötävää sekä juotavaa. Toki valmistautumisen aikana nautittiin myös muutama lasillinen shamppanjaa. :)

Minun valmistautuessani mies haki kukkakimppuni (Kimpun pionit olivat kuulemma tulleet vasta myöhään edellisenä iltana - aika viime tinkaan meni!) ja toi sisarensa tekemän kakun juhlapaikalle. Hänellä hieman kesti kaikenlaisissa järjestelyissä, joten meidän potrettikuvauksemme alkoi myöhässä. Olin muuten ihan rauhallinen koko aamupäivän, mutta aikataulun pettäessä hermot alkoivat kieltämättä kiristyä.

Kuva: Alejandro Lorenzo

Onneksi valokuvaus sujui joutuisasti ja näimme jo heti kuvanottotilanteessa muutamia valokuvia kameran näytöltä. Olimme niihin todella tyytyväisiä! Kuvauksen jälkeen jäi sitä paitsi pieni hetki aikaa hengähtää ennen kuin siirryimme kirkolle. Meidät vihittiin Oulunkylän vanhassa kirkossa, joka on pieni ja todella tunnelmallinen kirkko. Meidän häihimme osallistui hieman alle 50 ihmistä, joten kirkon intiimi tunnelma sopi hyvin meidän keväthäihimme.

Juuri ennen tilaisuuden alkamista odotimme häämarssin alkua mieheni kanssa pihalla. Kirkko on nimittäin niin pieni, että ulkoa astutaan suoraan alttarille vievälle käytävälle. Olin ollut hyvin rauhallinen koko päivän, mutta tässä vaiheessa purskahdin itkuun ja ajattelin, etten pysty ollenkaan rauhoittumaan koko vihkimisen aikana. Kun Kuulan häämarssi alkoi ja lähdimme kävelemään, itkin edelleen vuolaasti. Matkalla alttarille kohtasin kuitenkin vihkipappimme katseen, mikä rauhoitti minua ja pystyin kasaamaan itseni. Pappi piti meille ihanan puheen ja vastasimme molemmat vakaalla äänellä "tahdon" hänen kysymyksiinsä. Tilaisuus oli mielestäni todella lämminhenkinen. Poistumismarssina meillä oli teema Jurassic Parkista

Vihkimisen jälkeen matkustimme mieheni kanssa juhlapaikalle ja nautimme asianmukaisesti shamppanjaa. Emme halunneet minkäänlaisia koristeita hääautoome, sillä mielestämme se oli upea sellaisenaankin. Automatkalta mieleeni jäivät ihmisten hymyt ja etenkin eräiden lasten vilkutukset.

Hääjuhlamme alkoi onnittelumaljalla, minkä jälkeen vähitellen siirryttiin sisälle. Aluksi esittäydyttiin, minkä jälkeen äitini piti puheen. Syömisen jälkeen luvassa oli tietovisa, joka käsitteli minua ja miestämme. Sitä pelattiin Kahoot!-sovelluksella pöytäkunnittain, ja voittajat saivat pienen palkinnon. Me muuten istuimme samassa pöydässä kaasojen, bestmanien ja heidän aveciensa kanssa, sillä oma erillinen pöytä tuntui meistä hassulta ajatukselta. Tämä meidän pöytäratkaisumme osoittautui erittäin onnistuneeksi, joten suosittelen sitä lämpimästi!

Kuva: Alejandro Lorenzo

Ennen kahvi- ja kakkutarjoilua otettiin ulkona  yhteiskuvia ja lisäksi leikimme Tuttu juttu show -tyyppistä kenkäleikkiä. Meillä oli häissämme kaksi kakkua; yksi isompi juhlapaikan puolesta ja toinen pienempi leikkauskakku, jonka mieheni sisko oli meille tehnyt. Kakun leikkaamisessa emme polkaisseet, sillä emme kokeneet sitä omaksi jutuksemmme. Muutenkaan häissämme ei ollut morsiamen tai sulhasen ryöstöä, sukkanauhan etsintää tai morsiuskimpun heittoa. Mielestäni tunnelma oli todella lämmin ja heistä tuli meidän näköisemme; kerrassaan onnistunut hääpäivä!

Illan viimeinen virallinen ohjelmanumero oli meidän häätanssimme, joka oli Sara Burnettin versio klassikkobiisistä Forever Young. Tanssimme sen foxtrotin askelein. Häätanssin jälkeen luvassa oli muutama valssi ja sen jälkeen soitettiin enemmän bilemusiikkia.

Loppuillaksi lähdimme vielä Helsingin keskustaan baariin. Ilta tosin jäi meidän osaltamme varsin lyhyeksi, sillä olin pitkän päivän jälkeen todella väsynyt. Ainoa asia, jonka jälkikäteen muuttaisin häissämme, olisi se, ettemme lähtisi juhlapaikalta baariin. Jatkot olisi hyvin voinut pitää juhlapaikallakin!

Yöksi tulimme kotiin, jonne anoppi oli käynyt järjestämässä meille syötävää ja tietenkin skumppaa. Lisäksi hän oli asetellut kukat maljakkoihin sekä kortit ja lahjat esille olohuoneeseemme. Aivan ihana yllätys!

Hääpäivämme oli juuri sellainen kuin halusimmekin; tunnelma oli lämmin ja nautimme joka hetkestä. Meitä hemmoteltiin uskomattoman kauniilla auringonpaisteella, mutta päivä ei kuitenkaan ollut liian kuuma. Kaikki aina varoittelevat, että jokaisesta sekunnista kannattaa nauttia, sillä hääpäivä on hetkessä ohi. Liityn tähän samaan kuoroon - onneksi hääpäivämme oli täydellinen! <3

Millaisia häämuistoja teillä on? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti