maanantai 5. maaliskuuta 2018

Tasan kaksi kuukautta häihin!

Tänään on tasan kaksi kuukautta aikaa häihin, aika kuluu nopeasti! Ajattelin ottaa pienen katsauksen hääjärjestelyihin ja kertoa muutenkin omista tunnelmistani!

Olen jo jonkin aikaa miettinyt Facebookin hääryhmää selaillessani, että taidan olla jopa jonkinlainen anti-morsian. Minulle häiden teemavärit eivät ole sydämenasia enkä voi sietää ajatusta perinteisistä hääleikeistä. Monessa asiassa emme muutenkaan noudata perinteitä. Menemme naimisiin kirkossa, mutta juuri tänään esteettömyystutkintaa pyytäessämme totesimme, ettemme halua avioliittoon kuulutusta. Lisäksi meille molemmille tulee vain yksi sormus, joka on sekä vihki- että kihlasormus. Lisäksi kävelemme yhdessä alttarille, sillä ajatus luovutettavana olemisesta tuntuu todella oudolta - olenhan itse oman puolisoni valinnut. Emme vietä häitä edeltävää yötä erillämme, ja mieheni on nähnyt pukuni. Hääpukuni on valkoinen, mutta se ei ole täyspitkä enkä halua käyttää huntua. Hääjuhlassa ei tosiaan ole perinteisiä hääleikkejä, kuten sulhasen tai morsiamen ryöstöä. Haluamme kuitenkin järjestää tietovisan ja ehkä jotain muuta mukavaa ohjelmaa. Ohjelmassa ei myöskään ole kimpun heittoa tai sukkanauhan etsintää, sillä kokisin molemmat ohjelmanumerot lähinnä vaivaannuttaviksi. Etenkin, kun varsinainen hääjuhlamme on hyvin pieni ja intiimi. Hassunhauskat kakunkoristeet ovat mielestäni kamalia, joten sellaista meille ei tule. Myöskään mitään vieraslahjoja emme aio järjestää, silä en oikein ymmärrä niiden ideaa. Emme myöskään innostuneet save the date -korteista tai karkkibuffetista, jotka tuntuvat kovasti olevan suosiossa. Häiden jälkeen emme myöskään mene hotelliin yöksi, vaan yövymme (mahdollisten jatkojen jälkeen) omassa kodissamme.

Sydän

Vaikka emme innostu monista perinteistä, on minun hääpukuni kuitenkin valkoinen ja menemme kirkossa naimisiin. Olen myös antanut järjestää itselleni polttarit, mutta halusin tietää niiden ajankohdan etukäteen. Kerroin myös, millaista ohjelmaa toivon polttareihin ja mitä en missään tapauksessa halua niissä tapahtuvan. Toivoin myös, ettei polttareista aiheutuisi ystävilleni suuria kustannuksia. Onneksi kaasoni tuntevat minut hyvin; luotan siihen, että polttareista tulee mukavat. :)

Kävimme tosiaan tänään viemässä esteettömyystutkintapyynnön kirkkoherranvirastoon. Lisäksi olemme etsineet miehelle pukua. Nyt maaliskuussa ajattelin lisäksi ottaa yhteyttä valitsemaani kukkakauppaan. Haluaisin hääkimpuuuni ainoastaan vaaleanpunaisia pioneja, joten uskon kimpun suunnittelun olevan varsin yksinkertaista. Lisäksi olemme ensi viikolla menossa juhlapaikalle palaveriin, jossa sovimme tarkemmin häiden järjestelyistä. Mieheni ei ole vielä nähnyt juhlapaikkaa muuten kuin kuvista, joten pystymme tämän käyntimme jälkeen suunnittelemaan myös tilan koristelua. Alunperin ajattelin, ettemme koristele tilaa ollenkaan, mutta nyt olen ajatellut, että jotain pientä voisimme kehitellä pöytiin juhlapaikan tarjoamien koristusten lisäksi. Johonkin kohtaan tilaa haluaisin myös valokuvanäyttelyn meidän valokuvistamme.

Loppukuusta vietämme myös suunnitteluiltaa kaasojen ja bestmanien kanssa, jossa tarkoitus on sopia hääpäivän aikatauluista ja siitä, mitä kukakin tekee. Lisäksi meidän tulisi laatia avioehto ja hoitaa ESTA-hakemus häämatkaa varten. Kaikenlaista pientä säätöä on siis vielä tehtävänä, mutta en ota niistä stressiä!

Pioni
Millaisia ajatuksia teillä on hääperinteistä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti