sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Laiska sunnuntai

Sunnuntai-iltoja! Tänään olen ollut todella laiska enkä ole saanut tehtyä puoliakaan niistä hommista, joita oli tarkoitus tehdä. Oli nimittäin tarkoitus lukea tenttikirja loppuun, jota olen tahkonnut koko viikon. No, siitä on edelleen 40 sivua lukematta. Ehkäpä otan näin loppuillasta vielä spurtin ja tahkoan vaikka parisenkymmentä sivua ennen nukkumaanmenoa. Ehkä.

Jos tenttikirjan luku ei ole sujunut, oli kandin työstäminenkin aika tahmeaa. Katsoin ensin monta jaksoa Downton Abbeytä (lainasin DVD-levyjä kirjastosta, kun kyseistä sarjaa ei löydy enää Netflixistä ja ehdin aikoinaan katsoa siitä ainoastaan ensimmäisen kauden) sekä värittelin pitkästä aikaa värityskirjaa ennen kuin sain ruvettua hommiin. Sain kuitenkin jäsenneltyä tutkimuskysymykset sekä -tulokset mielestäni paljon järkevämpään muotoon sekä kirjoitettua hieman lisää pohdintaosioon. Nyt pitäisi oikeastaan enää lähettää aikaansaannokseni opettajalle kommentoitavaksi sekä naputella tiivistelmä, joka on samalla kypsyysnäyte. Odottelen edelleen erästä lähdettä teoriaosaan lisättäväksi, mutta muilta osin työ alkaa olla valmis.

Tiedän, että kaikissa koulutuksissa kandidaatintutkielmalla ei ole suurta painoarvoa, mutta minun alallani sillä todella on merkitystä. Itselleni tuli jopa yllätyksenä, miten paljon aikaa ja vaivaa tutkielman pusertamiseen on mennyt. Ajattelin, että saisin sen naputeltua parissa viikossa kasaan sen jälkeen, kun lähdekirjallisuus ja tutkimustulokset olisivat kasassa. No, parin viikon sijaan aikaa meni kyllä pari kuukautta eikä vieläkään tosiaan ole ihan valmista. Onneksi vielä ei ole kiire, vaikkakin tosiaan haluaisin palauttaa työni helmikuun lopussa!


Nyt alkaa uni painaa jo silmiä, mutta yritän vielä jaksaa hetken aikaa tehdä kouluhommia! Muutamat työasiatkin pitäisi saada hoidettua ja ääni siihen kuntoon, että voin tiistaina mennä töihin. Ääni on huomattavasti parempi kuin pari päivää sitten, mutta ei vielä ihan täysissä voimissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti