tiistai 30. tammikuuta 2018

Katsaus hääjärjestelyihin

Nyt alkaa olla enää noin kolme kuukautta jäljellä meidän häihimme! Olen hääaiheisia keskusteluja lukiessani huomannut, että monelle hääjärjestelyt aiheuttavat valtavaa stressiä. En tiedä, onko elämässäni muuten niin paljon stressiä opintojen viimeistelyssä ja töiden kanssa, ettei aikaa tai voimavaroja ole enää jäljellä häistä stressaamiseen. Minulle on tärkeää, että juhlapäivänä meillä on hyvä fiilis. Plussaa olisi se, että sää olisi kaunis, valokuvat onnistuisivat ja että olisin tyytyväinen hääpukuuni. Myös herkullinen ruoka ja hyvän mielen juhlat ovat toiveissani, mutta lautasliinojen värillä tai kaasojen samansävyisillä mekoilla ei ole minulle juurikaan merkitystä.

Aloitimme hääjärjestelyt heti heinäkuun puolivälissä Kroatiasta palattuamme. Heti ensimmäiseksi varasin meille vihkikirkon, jonne sai toukokuulle hyvin vihkiaikoja. Alunperin ajattelin kirkoksi Pyhän Laurin kirkkoa Vantaalla, mutta loppujen lopuksi päädyimme pienempään ja intiimimpään kirkkoon. Tämän jälkeen keskityimme etsimään juhlapaikkaa, jonka äitini lopulta bongasi. Saamme juhlapaikalta myös cateringin, mutta vertailun vuoksi pyysin tarjouksia myös muutamilta yrityksiltä. Täytyy sanoa, että olin todella pettynyt catering-firmojen palveluun; en mielestäni saanut ollenkaan vastauksia muutamilta firmoilta ja monesta paikasta vastaus tuli harmillisen myöhään.

Kuva

Kirkon ja hääpaikan lisäksi listallani oli löytää hääpuvun ompelija ensi tilassa. Minulla oli visio haluamastani hääpuvusta ja päätin heti teettää sen. Kävin kyllä muodon vuoksi myös tutkimassa pikaisesti hääpukuja White Dressissä, mutta olin jo silloin vakuuttunut siitä, että haluan teettää omani. Puvun ompelija löytyi helposti ja yheistyömme on mielestäni sujunut erittäin hyvin. Pukuni on jo valmis, mutta siihen tehdään vielä viimeiset korjaukset huhtikuussa.

Meille tulee ainoastaan yksi kihla- ja vihkisormus, jotka tilasimme molemmille netistä heti heinäkuussa. Mies ei ollut ostanut minulle sormusta valmiiksi, sillä hän tiesi minun haluavan valita sormuksen itse. Aion viedä oman sormukseni ja muutaman muun korun - muun muassa mummoltani saadun rannekorun - huoltoon vielä ennen häitä, kunhan löydän sopivan paikan!

Kun saimme nuo isoimmat asiaa järjestykseen, otimme aika rennosti loppusyksyn. Valokuvaajan etsiminen tosin aiheutti hieman harmaita hiuksia, sillä hinnat olivat taivaissa. Erään sukulaisen suosituksesta löysimme kuitenkin budjettiimme sopivan valokuvaajan, jonka kanssa teimme sopimuksen. Saamme hänen kauttaan myös photo boothin juhliimme. Myös kampaaja ja meikkaaja järjestyivät melko helposti.

Pohdimme hääbändin tai DJ:n palkkaamista häihin, mutta loppujen lopuksi päätimme tyytyä Spotify-soittolistoihin. Tuntui siltä, ettemme niin paljon halua elävää tai DJ:n soittamaa musiikkia, että olisimme valmiita satsaamaan niihin. Juhlapaikalta löytyvät äänentoistolaitteet ja luotamme siihen, että bestmanit voivat tarvittaessa vaihtaa soittolistoja.

Kuva
Nyt alkuvuodesta sovimme alustavasti hääkakusta, löysin itselleni hääkimpun tekijän ja järjestimme itsellemme hääauton. Viikko sitten tilasimme myös hääkutsut ja viime viikonloppuna laadimme hääinfon niiden liitteeksi. Vielä pitäisi tilata tai ostaa sopivat postimerkit ja kerätä puuttuvat osoitteet, jotta saamme kutsut postiin. Me emme lähetä save the date -kutsuja, jotka ovat ilmeisesti yleistyneet Suomessa amerikkalaisten TV-sarjojen myötä. Meidän häämme ovat pienet, noin 50 hengen häät, joten olemme ilmoittaneet vieraille ihan perinteisillä viesteillä jo heti loppukesästä häiden ajankohdan. Meidän kutsuistamme tuli hyvin simppelit ja yksinkertaiset.

Varasimme tammikuussa myös häämatkan, jolle lähdemme kesäkuun puolivälissä. Mies teki paljon töitä löytääkseen meille sopivan kohteen ja vielä enemmän töitä löytääkseen meille hyvät hotellit. Kirjoittelen häämatkasta vielä myöhemmin enemmän, mutta lähdemme siis ensin Los Angelesiin ja sieltä Fidzille!

Koska varsinaiset häämme ovat pienet, olemme päättäneet loppukesästä pitää kotona erikseen juhlat kavereillemme. Niihin laadin Facebook-tapahtuman viime viikonloppuna, jotta ihmisillä on aikaa varautua. Olemme alustavasti ajatelleet toteuttaa nämä juhlat samalla kaavalla kuin viime kesän synttärimme, mutta ehkäpä keksimme sinne vielä jotain spesiaalimpaa. Pääsemme siis juhlimaan häitämme kahteen otteeseen - ensin hieman virallisemmin ja sitten rennommissa tunnelmissa! :)

Vähän on sellainen tunne, että mitähän olen mahtanut unohtaa! Miten te olette järjestäneet tai aiotte järjestää omat häänne? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti