lauantai 5. elokuuta 2017

Meidän kotimme

Kotimme remontti on ollut jo jonkin aikaa valmis - oikeastaan meiltä puuttuu enää yksi taulu eteiskäytävän varrelle. Terassi ja piha eivät ole vielä valmiita, mutta eivätköhän ne valmistu vielä tulevan syksyn ja viimeistään ensi kevään aikana. Olen jo ajat sitten hyväksynyt sen, että tämä oman kodin remontoiminen ja laittaminen on prosessi, joka ei todellakaan valmistu heti.

Toisin kuin ehkä monissa muissa perheissä, meillä minä en naisena tee yksin sisustusratkaisuja. Minun mieheni on nimittäin todella kiinnostunut sisustamisesta ja on muutenkin tehnyt paljon kalusteitamme itse. Hänellä on myös todella paljon hyviä ideoita, joten sisustus on rakentunut hyvin vahvasti yhteistyöllä!

Kodissamme on tehty kaikki pinnat uudelleen lattiasta kattoon kylpyhuonetta ja saunaa lukuun ottamatta. Myöskään vessassa ei ole tehty muuta kuin maalattu seinät, sillä märkätilat on remontoitu muutama vuosi sitten. Niissä tehdyt ratkaisut eivät ole sellaisia, joihin olisimme itse päätyneet. Tilat ovat kuitenkin siistit ja melko neutraalit, joten emme kokeneet tarvetta tehdä niihin muutoksia.


Nämä kuvat on otettu samalla, kun valmistelimme 30-vuotisjuhliamme viime lauantaina, joten paikat eivät ole ihan tip top. Tosin harvoin ne muutenkaan ovat, ainakaan meillä. Heti kun saa kaiken järjestettyä, paikat ovat hetken kuluttua taas sekaisin. Myöskään serpentiinit ja ilmapallot eivät kuulu kotimme normaaliin varustukseen.

Valitsimme seinien pääväriksi maakuhuonetta lukuunottamatta harmaan. Muualla on tummempi sävy, mutta vessassa ja toisessa makuuhuoneessa väri on hieman vaaleampi harmaa. Olemme olleet tähän valintaan todella tyytyväisiä! Värejä muuten pohdittiin todella tarkasti ja monessa eri valossa; niin päivänvalossa kuin illan hämärässäkin!


Halusimme ehdottomasti integroidun keittiön ja olemme olleet siihen tyytyväisiä. Koska keittiön suunnittelun aikaan suurin osa astioista ja keittiötarvikkeista oli pakattuna laatikoihin, oli vaikeaa arvioida, kuinka paljon kaappitilaa tarvitsisimme. Halusimme lisäksi yläkaapeista hieman kevyemmän näköiset, joten ne eivät saaneet ulottua kattoon asti. Se toki vie kaappitilaa, mutta mielestäni keventää ilmettä ja tekee keittiöstä hieman modernimman näköisen. Kaappitilaa on meidän tarpeisiimme juuri sopivasti, mutta yhtään enempää astioita tai muita tarvikkeita ei kyllä enää mahdu!


Päämakuuhuoneeseemme valitsimme tummannsinisen tehosteseinän; muut seinät ovat makkarissamme valkoset. Vaikka seinä on todella tumma, on kokonaisilme mielestäni raikas. Asuntoomme tulee myös todella paljon luonnonvaloa! Taulun löytäminen oli kaikista vaikeinta, muuten tekstiilit ja kalusteet löytyivät helposti. Pidän erityisen paljon sängyn rungostamme, sillä sen laatikoihin mahtuvat kaikki henkilökohtaiset tavaramme, jotka muuten olisivat yöpöydän laatikoissa. Tarkoituksemme oli alunperin hankkia yöpöydät, mutta ne näyttivät mielestämme liian raskailta. Niinpä päädyimme kevyisiin hyllyihin, jotka sopivat minusta paljon paremmin tähän tilaan!


Toisessa makuuhuoneessamme säilytetään minun vaatteitani ja siellä majailee myös kirjahylly. Tällä hetkellä se toimii myös terassikalusteidemme pehmusteiden varastona ennen kuin niiden säilytyslaatikko valmistuu pihallemme. Olen muuten superylpeä siitä, että olen saanut molemmat orkideani pysymään hengissä koko kesän ajan!


Esittelen vielä myöhemmin terassiamme ja pihaamme, jotka tosin ovat edelleen työn alla. Terassi on jo lähes kokonaan valmis, mutta muuten takapihalla riittää vielä hommaa. Sinne tulee muun muassa upouusi suihkulähde josain vaiheessa - edellinen alkaa nimittäin olla jo parhaat päivänsä nähnyt!


2 kommenttia:

  1. Kaunis koti ❤️Hyvällä sisustustyylillä ja maulla sisustettu ❤️Mukavaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta kommentistasi! Oikein hyvää viikonloppua myös sinulle! :)

    VastaaPoista