sunnuntai 6. elokuuta 2017

Lisää Kroatian tunnelmia


Palataan vielä Kroatian ihaniin tunnelmiin hetkeksi. Nämä kuvat ovat resortistamme, joka oli minusta etenkin näin ilta-aikaan varsin tunnelmallinen. Kävimme oikeastaan joka ilta iltakävelyllä nauttimassa näistä kauniista maisemista ja superkirkkaasta merivedestä!


Kroatiassa minut yllätti paikallisten englannin kielen osaaminen; he puhuivat minusta todella hyvää englantia! Tämä ei suinkaan ole itsestään selvää; Roomassa nimittäin jouduin useampaan kertaan turvautumaan onnettomaan italian kielen taitooni, kun englannilla ei pärjännyt. Kroatiassa ei kuitenkaan kertaakaan tullut sellaista tilannetta eteen, etteikö siitä olisi selvinnyt englannilla! Täytyy myös kehua hotellimme palvelua; kaikki ongelmat hoidettiin käden käänteessä ja erittäin ystävällisesti.


Jos olisimme viipyneet Kroatiassa pidempään, olisimme Splitin lisäksi varmastikin pistäytyneet veneajelulla. Mies haaveili myös Kroatiassa purjehtimisesta, minulla taas ei ole koko touhusta mitään kokemusta. Ensi kesänä suuntaamme todennäköisesti Euroopan ulkopuolelle häämatkalle ja myös Euroopassa riittä vielä paikkoja, mutta palaisin kyllä mielelläni vielä Kroatiaan. Tosin Portugali on edelleen ykkössijalla Euroopan maista; ihastuin todella Lissaboniin!


Pakkasin lähes pelkästään mekkoja mukaan enkä ole muutenkaan käyttänyt koko kesänä juuri muita vaatteita kuin mekkoja.  Pistäydyin juuri ennen Kroatian reissuamme Tallinnassa ystäväni kanssa ja ostin Springfieldistä tämän raitamekon. En voinut sietää raitoja vielä muutama vuosi sitten, mutta nyt minulla on jo useampi raitamekko ja -paita. Raidat ovat aina klassikko, vaikka tällaiset vaakaraidat eivät olekaan vartalolle kaikista imartelevimpia.


Punainen laukku on ostokseni Kreetalta, jossa olimme pari vuotta sitten. Valkoiset tennarit ovat Race Marine -merkkiset ja kulkeneet mukanani niin Lissabonissa kuin Pariisissakin. Kangastennarit eivät hiosta, mutta niillä on erittäin hyvä kävellä kaupunkilomilla. Ne myös sopivat hyvin monen asun kanssa!

Huomenna muuten alkaa viimeinen lomaviikkoni ennen töihin paluuta, nopeasti meni tämäkin kesä! Palaan kuitenkin vielä myöhemmin Kroatian matkaamme; kävimme muun muassa Krkan kansallispuistossa! Pysykää siis kuulolla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti