maanantai 7. elokuuta 2017

Krka


Päätimme jo ennen Kroatiaan lähtemistä, että pistäytyisimme ehdottomasti Krkan kansallispuistossa. Yleensä emme juurikaan käy retkillä rantalomilla, vaan keskitymme enemmän rentoutumiseen. Tämä kansallispuisto oli kuitenkin ehdottomasti nähtävä, emmekä kyllä katuneet sinne menemistä hetkeäkään! Suosittelen lämpimästi Splitin alueelle matkustavia tutustumaan Krkaan!

Saavuimme Krkaan heti aamusta, mikä onkin mielestäni paras ajankohta kierroksen aloittamiseen. Silloin ei ole vielä kuuma eikä poluilla ole suurta määrää turisteja. Kun nimittäin lähdimme puolenpäivän aikaan pois, oli tungos jo melkoinen!


Krkassa on erilaisia reittejä, mutta me kiersimme noin parin kilometrin pituisen pätkän. Maisemat olivat henkeäsalpaavan upeita ja Krkassa riittäisi nähtävää varmasti useammankin reissun ajaksi. Sinne pääsee myös risteilemään, mikä on varmasti hieno kokemus! Puistossa on lisäksi mahdollista uida, vaikka kovin lähelle vesiputousta ei turvallisuussyistä saakaan mennä. Meilläkin oli uikkarit mukana, mutta loppujen lopuksi tyydyimme ihastelemaan vesiputousta sillalta. Minua ei nimittäin huvittanut mennä kaikkien muiden ihmisten sekaan veteen tungeksimaan.


Polkuja pitkin kulkiessa kannattaa muuten ehdottomasti poiketa sivupoluille, jotta pääsee näköalatasanteille ihastelemaan maisemia. Tämä meinasi mennä meiltä aluksi kokonaan ohi, mutta onneksi ystävällinen opas vinkkasi asiasta. Maisemat olivat nimittäin aivan huikeita!

Olimme miehen kanssa laittaneet lenkkarit jalkaan Krkan reissulle, mutta reitti oli todella helppokulkuinen ja Krkassa olisi pärjännyt myös kevyemmillä kengillä. Iso vesipullo sen sijaan oli tarpeen, sillä puolen päivän lähestyessä myös lämpötila alkoi nousta. Myös hellehattu oli minusta oikein hyödyllinen varuste!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti