tiistai 18. heinäkuuta 2017

Terassin rakennusprojektin vaiheita

Alkukesä kului miehellä aika tiiviisti terassia rakentaessa - kyllä siinä on hommaa ollutkin! Ihan vielä terassi ei ole täysin valmis, mutta se toivottavasti valmistuu kuun lopussa vietettäviin 30-vuotissynttäreihimme mennessä. Takapihaa tosin emme muilta osin taida niihin juhliin saada valmiiksi ja etupihan muokkaaminen jää joka tapauksessa kokonaan ensi kesään. Olen tosin etupihaa ruokonnut sen verran, että poistin laattojen väleistä sammaleet ja rikkaruohot. Olen myös parhaani mukaan kitkenyt voikukkia ja muita rikkaruohoja kukkapenkeistä! Kukkapenkit on kuitenkin tarkoitus tehdä kokonaan uudelleen ja mahdollisesti kaataa pihalta eräs todella iso pensas. Muutoksia on siis tulossa, mutta etenemme yksi asia kerrallaan. Viime viikolla mies myös leikkasi kuvissa varsin muhkeaa orapihlaja-aitaamme, jota innostuimme karsimaan myös taloyhtiön mailta. Minä huolehdin pääasiassa haravoimisesta.

Työnjohtaja Lenita
En ole muuten koskaan haaveillut omasta pihasta ja olen vitsillä aina sanonut, että jos piha on minun vastuullani, Lemminkäinen tulee ja vetää sen asfaltiksi. Täytyy tosin sanoa, että puutarhatöiden tekeminen on ollut ihan mukavaa. En osaa oikein olla ulkona tekemättä mitään , joten pihahommia tehdessä tulee samalta oltua ulkona ja tehtyä jotain siellä. Hommaa kuitenkin riittää; viikonloppuna muun muassa karkotimme muurahaisia etupihaltamme ja tänään pitäisi levittää hiekkaa laattojen väleihin. Vaikka asumme paritalossa, tuntuu välillä siltä, että hommaa on lähes yhtä paljon kuin omakotitalossa. Meillä tosin on keskimääräistä huomattavasti isompi piha, mikä vaikuttanee asiaan.


Mies on tosiaan vastannut yksin terassin rakentamisesta, joskin minä autoin hieman perustusvaiheessa. Työnjakomme on kuitenkin pääasiassa ollut sellainen, että miehen tehdessä terassia minä olen keskittynyt kouluhommiin. Tuntuu muuten, etteivät nämä esseet meinaa millään edistyä, mutta ei nyt auta kuin väkisin naputella!

Terassimme on noin 20-neliöinen ja lisäksi taloomme kuuluva katettu terassi on noin kymmenen neliön kokoinen. Yhteensä terassista siis tulee 30-neliöinen, kunhan kaikki saadaan valmiiksi! Suurin osa terassista valmistui juhannuksena ja nyt mies on rakentanut sohvaryhmää. Sen jälkeen pitäisi kattaa tuo taloomme kuuluva terassiosuus sekä muutenkin viimeistellä koko terassia. Myös portaita pitää rakentaa ja ilmeisesti rakentaa johonkin reunaan myös jonkinlaista ristikkoa. Mies aikoo myös itse tehdä apupöydä grillin viereen.

Sohvien väliseen kulmaan tulee vielä pöytä ja ruokaryhmä siirretään terassin katoksen alle
Koska puu on kyllästettyä kestopuuta, sitä ei voi vielä tänä kesänä öljytä. Mies on suunnitellut ainakin terassista harmaata, mutta ilmeisesti sohvien väri on vielä hieman mietinnässä. Hänen tätinsä teki meille miehen suunnitelmien mukaan mustat pehmusteet sohviin. Uskon, että kokonaisuudesta tulee todella tyylikäs! :)

Takapihalle mies on istuttanut kuvassa vilahtavat timanttituijat näköesteeksi, ja tuohon sohvien väliselle alueelle hän rakentaa pöydän, joka toimii samalla "kylmälaukkuna" esimerkiksi juomille. Muuten aiomme osan pihanurmesta muuttaa hakealueeksi ja istuttaa sinne mahdollisesti pallotuijia. Tarkoitus on tehdä pihasta mahdollisimman helppohoitoinen.

Mies on myös miettinyt pihan valaistusta, mutta ei ole ilmeisesti vielä päätynyt lopullisiin ratkaisuihin. Takapihallamme ei ole tällä hetkellä minkäänlaista valaistusta, joten jotain sinne varmasti keksitään. Kunhan ensin saadaan nämä muut hommat valmiiksi! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti