sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Hääjärjestelyjä: vihkikirkko

Huomenta ja mukavaa sunnuntaita! Ajattelin hieman avata teille omia hääjärjestelyjäni, jotka ovat ainakin omasta mielestäni näin reilu viikko kihlautumisen jälkeen aika hyvällä tolalla! Olen ymmärtänyt, että monet aloittavat häiden suunnittelun vähintään vuotta tai jopa puoltatoista vuotta aikaisemmin. Meillä häiden järjestelyyn on aikaa suunnilleen kymmenen kuukautta, mutta ainakin tähän mennessä järjestelyt ovat sujuneet ihan hyvin. Minulle tärkeimpiä asioita ovat sormus ja puku, mutta muista yksityiskohdista en ole kovin tarkka. Tosin olen jo löytänyt suosikkijuhlapaikan, jonka toivottavasti saamme. Jos emme saa, juhlat onnistuvat varmaankin ihan mukavasti myös jossain muualla. :)

Menimme kihloihin Kroatiassa ja päätimme pitää häät jo toukokuussa 2018. Olen joskus leikitellyt ajatuksella talvihäistä, mutta kesähäät tuntuivat meidän kummankin mielestä enemmän meille sopivilta. Alkukesästä (tai no, oikeastaan toukokuu taitaa olla kevätkuukausi) ei välttämättä ole vielä aivan mahdottoman kuuma, mutta keli saattaa silti olla lämmin ja aurinkoinen. Ehkäpä miehetkään eivät paistu puvuissaan. ;)

Olin alunperin ajatellut meille Vantaan Pyhän Laurin kirkkoa vihkikirkoksi. En ole koskaan käynyt kirkossa sisällä, mutta ainakin miljöö on ihana. Pyhän Laurin kirkko on kuitenkin todella suosittu ja sinne voi hakea vihkiaikoja vasta syyskuun alussa. Tämä puolestaan hankaloittaa aika paljon muita järjestelyjä, kun hääpäivän varmistuminen kestää eikä kirkkoa vältämättä edes saa. Käsittääkseni monet parit kyllä tekevät alustavia varauksia juhlapaikasta sillä tiedolla, että juhlapäivä saattaa muuttua. Minusta tämä kuitenkin kuulosti aika hankalalta järjestelyltä.


Mies ei halunnut häitämme Helsingin keskustaan ja ajattelin, ettei suosituimpia keskustan kirkkoja välttämättä olisi enää tässä vaiheessa saanutkaan. Ajattelin nimittäin jossain vaiheessa myös Helsigin Vanhaa kirkkoa. Hetken mielijohteesta päätin kuitenkin kysyä vihkiaikaa Oulunkylän vanhasta kirkosta, joka on minusta aika tunnelmallinen. Koska häämme ovat varsin pienet, myös kirkon pieni koko sopisi paremmin häidemme tunnelmaan. Iso kirkko saattaisi nimittäin kumista tyhjyyttään.

Ajattelin, että Oulunkylän vanha kirkko olisi jo varattu täyteen, mutta onnekseni haluamallemme päivälle löytyi niin hyvin aikoja, että saimme valita haluamamme vihkiajan. Sain siis saman tien lyötyä lukkoon hääpäivämme ja olen enemmän kuin tyytyväinen kirkkovalintaamme!

Olemme myös yhdessä jo miettineet häämarsseja, ja suosikit ovat tainneet jo löytyä. Poistumismarssi tosin on hieman perinteistä poikkeava, joten nähtäväksi jää, suostuuko kanttori soittamaan sitä. Eräs tuttuni toimii kanttorina ja sanoi, että pääkaupunkiseudulla kanttorit ovat varsin liberaaleja. Toiveita siis on, että haluamamme marssi järjestyy ilman sen kummempia ongelmia! Ja jos ei järjesty, valitsemme jonkin toisen marssin. En jaksa stressata tällaisista yksityiskohdista, pääasia on, että pääsee naimisiin ja että häät ovat ainakin meidän mielestämme ihanat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti