torstai 20. heinäkuuta 2017

Hääjärjestelyjä: sormus

Ihan ensimmäisenä on todettava, että viidessä koruliikkeessä seitsemästä sain sormusta etsiessäni aivan luvattoman huonoa palvelua! Mielestäni on aivan uskomatonta, että koruliikkeissä työskentelee myyjiä, jotka eivät edes yritä myydä mitään. Harvoin tulee käytettyä näin summia yksittäiseen ostokseen, joten ihmettelen suuresti, miksi myyjän asenne on luokkaa "kattele tosta". On kuitenkin selvää, että sormus ostetaan, kun kihloihin kerran on menty. Joten eikö silloin kannattaisi todella yrittää saada asiakas ostamaan tuote kyseisestä kaupasta? Kaiken huippu oli myyjä, joka esitteli minulle budjetin kerrottuani yli kuusi kertaa kalliimpaa sormusta. Lienee sanomattakin selvää, ettei sormustani ostettu kyseisestä liikkeestä!

Kuva

Me miehen kanssa päätimme jo ennen kihloihin menoa, että hankimme ainoastaan yhdet sormukset sekä kihla- että vihkisormuksiksi. Pidän itse varsin yksinkertaisista, klassisista ja sitä myöten ajattomista koruista, joten kaksi sormusta tuntui itselleni liialliselta. Minulla oli varsin tarkka visio siitä, millaisen sormuksen haluan. Toiveissani oli ainoastaan yksi kivi ja sellainen runko, joka kapenee ennen istutuksen alkamista. Halusin pyöreän timantin, jota ympäröi kuusi kynttä. Myös timantin leikkauksen ja kirkkauden toivoin molempien olevan mahdollisimman korkealaatuisia. Liikkeissä jälkimmäisiä seikkoja ei oltu kiinnostuneita selvittämään, joten loppujen lopuksi päätimme teettää minulle sormuksen netissä. Sain nimittäin tehdä siitä juuri haluamani kaltaisen!

Keskusteluja lukiessani huomasin, että monet pitävät netistä ostamista jotenkin vähempiarvoisena tai jopa halveksuttavana. Koska itse kuitenkin sain luokattoman huonoa palvelua suurimmassa osassa liikkeitä ja koska netistä pystyin saamaan parempilaatuisen sormuksen samaan hintaan kuin liikkeestä heikompilaatuisen, kallistuin itse nettiostamiseen. Jännityksellä odotan, onko sormus oikean kokoinen!

Mieskin sai muuten pitkällisen harkinnan jälkeen tilattua itselleen sormuksen! Mieheni on todella tarkka yksityiskohdista, joten sopivan sormuksen löytäminen ei olllut aivan yksinkertaista. Toivottavasti olemme kumpikin tyytyväisiä valintoihimme ja toivottavasti myös sormusten koot ovat oikein!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti