torstai 25. toukokuuta 2017

Kurkistus kotiin

En ole pitkään aikaan kertonut mitään kotimme tilanteesta muuten kuin maininnut, että terassin rakennus alkaa pian. Kotona sisustus alkaa vihdoin ja viimein olla lähes valmis; oikeastaan meiltä puuttuu enää yksi taulu ja kuva valokuvakehyksiin! Aika pitkään tosin sisustaminen kesti, lähes viisi kuukautta! No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Mies on innostunut tekemään paljon itse huonekaluja samoin kuin muutakin sisustustavaraa; hän rakensi meille ruokapöydän, sohvapöydän, kellon ja maailmankarttataulun. Ajattelin tänään esitellä teille hänen tekemänsä maailmankartan, jossa on käytetty materiaalina polystyreeniä. Sopivan materiaalin löytäminen ei muuten ollut aivan helppoa, ja mies tekikin erilaisia kokeiluja muun maussa vaahtomuovilla. Se kuitenkin käpristyy maalatessa, joten polystyreeni on huomattavasti parempi materiaali tähän projektiin kuin vaahtomuovi. Mies on leikannut polystyreenistä mattoveitsellä oikean kokoisia paloja, mutta tietenkin kuumalankaleikkurilla homma olisi ollut vieläkin nopeampaa. Tämän jälkeen hän maalasi kaikki palat valkoisella maalilla. Lopuksi palat on liimattu pikaliimalla kiinni seinään. Minusta maailmankartasta tuli kerrassaan upea!


Maailmankartan lisäksi ajattelin vielä esitellä miehen tekemän sohvapöydän. Meillä on olohuoneessa nimittäin kaksi rahia, joista toista käytämme sohvapöytänä. Rahi itsessään on kuitenkin sen verran pehmeä, että lasit pysyvät sen päällä jokseenkin huonosti pystyssä. Niinpä mies päätti nikkaroida meille kahdesta liimapuulevystä tällaisen pöydän. Hän on leikannut  liimapuusta oikeankokoisia paloja ja yhdistänyt ne ensin liimaamalla ja sitten vielä tappiliitoksilla yhteen. Lopuksi pöytä on petsattu samanväriseksi kuin meidän ruokapöytämme, jonka esittelen myöhemmin teille.


Mies oli alunperin ajatellut itse tehdä tarjottimen minun Kastehelmi-tuikuilleni. Löysimme kuitenkin muistaakseni Sotkasta tällaisen valkoisen tarjottimen, joten päätimme ostaa sen. Koska sohvapöytään jää helposti jälkiä esimerkiksi mukeista ja laseista, aikoo mies vielä tehdä meille lasinaluset. Ne eivät ole vielä valmiit, mutta esittelen ne teille sitten myöhemmin.


Oikein mukavaa helatorstain jatkoa teille kaikille! Minä yritän nyt saada tehtyä roikkumaan jääneet TVT-kurssin tehtävät loppuun, minkä jälkeen ehdin toivottavasti vielä vähän lukea erityispedagogiikkaa ja sen jälkeen mahdollisesti vähän rentoutua loppuillan ajan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti