sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Kotihommia

Huh, onpahan ollut työntäyteinen viikonloppu tähän asti! Olemme haravoineet koko pihamme, joka on yllättävän iso. Tänään pitäisi lisäksi karsia kuvassa näkyvää omenapuuta. Kunhan maa vielä sulaa vähän enemmän, mies aloittaa terassin rakentamisen ja muutenkin laittaa pihaamme uuteen uskoon. Vietämme yhdistettyjä 30-vuotisjuhlia ja tupareita heinäkuun lopussa, joten jospa ainakin silloin terassi olisi valmis! Olen nimittäin tämän remontin aikana oppinut, että aikataulut saattavat elää hyvinkin paljon.

On muuten ihmeellistä, miten kylmä ulkona on näin huhtikuun puolivälissä! Sonnustauduin haravoidessa melko lämpimään Even & Oddin takkiini, kaulahuiviin ja pipoon. Ainoastaan kaulahuivi tuntui välillä auringonpaisteessa liian lämpimältä ja sillekin tuli kyllä välillä tarvetta. Olen kohta lähdössä salille ja ulkona on vielä pakkasta - saa nähdä, millaista keliä vappuna on tätä menoa luvassa!


Mies on myös askarrellut meille maailmankarttataulua ahkerasti viime päivinä, toivon sen valmistuvan tänään. Tänään hän aloittaa myös olohuoneen pöydän nakuttamisen. Katsotaan, miten hankala projekti sen tekeminen on. Olen nimittäin oppinut myös sen, että mikään ei suju niin helposti kuin kuvittelisi. :D

Yritämme tänään katsella myös uudestaan tauluja. Olemme nyt päätymässä siihen, että laitamme toiselle olohuoneen seinälle tuon miehen tekemän maailmankartan ja toiselle puolestaan hankimme mahdollisesti yhden taulun sekä hyllyn. Muut seinät ovatkin käytännössä pelkkää ikkunaa.

Pihahommien lisäksi olen vihdoin ja viimein ehtinyt käydä vaatekaappini läpi ja karsinut sieltä taas jotain kirppikselle vietäväksi. Olen jo pitkään odottanut sopivaa hetkeä koko vaatekaapin tyhjentämiseen, hyllyjen pyyhkimiseen ja kaikkien vaatteiden järjestämiseen. Otin jo uhkarohkeasti kesävaatteetkin esille, vaikka ulkona tosiaan on vielä aika viileää. Ehdin myös järjestää huivikaaokseni hieman siedettävämpään kuntoon niin kuin kuvasta näkyy.


Pesin myös likaiset talvitakit sekä hoidin talvikengät talviteloille. Nostin jo hieman keväisempiä takkeja sekä kenkiä esiin. Ihan kaikkia lämpimiä takkeja en kuitenkaan uskaltanut vielä nostaa pois käden ulottuvilta, kun keli on mitä on!

Vaatekaappia siivotessani totesin, että kesävaatteita minulla on todella moneen erilaiseen tarpeeseen, joten mitään suurta täydennystarvetta ei ole. Sen sijaan tarvitsisin uuden mielellään hupullisen villakangastakin, todella lämpimän talvitakin, parit nahkahanskat (mustat ja konjakinväriset), mustat tennarit, nudenväriset avokkaat, pipon ja kauluspaidan. Pipon, mustat tennarit, nudet avokkaat ja kauluspaidan laitoinkin eilen tilaukseen Zalandon sivuilla, mutta muuten täytyy yrittää pikkuhiljaa täydentää vaatekaappia. Olen  huomannut, että etenkin nudenvärisissä avokkaissa oikean sävyn löytäminen on haastavaa. Minulla on jo ennalta yhdet avokkaat, mutta niiden lesti ja väri eivät oikein sovi minulle. Niinpä yritän löytää sen oikean parin nyt, jotta voin tämän toisen parin laittaa myyntiin.

Nyt yritän suunnata salille ja sen jälkeen saada kouluhommia eteenpäin ennen iltapäivän ruokailua! Miten teidän pääsiäisen viettonne on sujunut tähän asti? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti