maanantai 6. helmikuuta 2017

Teen päivä!

Vielä ehtii toivottaa oikein ihanaa teen päivää! Minä olen todellinen teekissa, joten tällainen teen päivä on yksi hyvä tekosyy lisää juoda litroittain teetä. Aloitinkin sen heti aamusta, kun sain vihdoin ja viimein soitettua verotoimistoon ja tilattua itselleni uuden verokortin. Se on pitänyt tehdä jo vaikka kuinka pitkään, mutta olen ollut sitä mieltä, ettei minulla ole aikaa. Niin, kyllähän puheluun upposikin jopa kymmenen minuuttia...


En ole vieläkään oppinut juomaan kahvia ja teenjuonninin aloitin vasta 19-vuotiaana, kun asuin Tukholmassa. Join ensin paljon pussiteetä ja suosikkini taisi olla Twiningsin mintunmakuinen vihreä tee. Join pussiteetä ainakin vuoden verran ennen kuin aloin pikkuhiljaa siirtyä irtoteehen. Ihastuin muun muassa Forsmanin appelsiininmakuiseen vihreään teehen, jota join pussikaupalla.

Vähitellen aloin kuitenkin pitää enemmän mustasta teestä, joista suosikeiksini ovat muodostuneet Nordqvistin Keisarin morsian sekä Nordqvistin Joulutee. Lisäksi Hillapilvi oli vuosi sitten suosikkini ja kesällä join Skafferin Shampanja & mansikka -teetä, mutta nyt olen palavasti ihastunut Fazerin nougat'n makuiseen Kuura-talviteehen! Sitä juon myös nyt tätä postausta naputellessani. :)

Vihreä tee ei enää nykyään ole suosikkini, mutta juon sitä välillä. Kahvilassa valitsen kuitenkin aina mustan teen. Rooibos-teetä join aikoinaan Tukholmassa asuessani todella paljon, mutta en enää pidä siitä oikeastaan ollenkaan. Myöskään valkoinen tee ei ole minun makuuni.

Juon teeni aina mustana. Kotona keitän sen vedenkeittimellä teekannuun, jonka laitan pannumyssyn alle. Pannumyssy pitää teen mukavan kuumana. Myös teemuki on minulle todella tärkeä, sillä sen pitää olla iso ja muutenkin mieluinen! Juon teen talvella näistä Iittalan punaisista Taika-mukeista ja kesällä käytän Satumetsä-mukeja. Minulla on myös muutama Nalle Puh - ja yksi Minni Hiiri -muki, joista vaihtelevasti juon teetä. Mukin valinta on aina tärkeä osa teehetkeä!


Eräs ystäväni on myös innokas teenjuoja ja hänen kanssaan pidimme oikeastaan viikoittain useamman vuoden ajan teehetkiä. Opiskeluaikoina asuimme lähes naapureina ja valmistumisen jälkeen näimme usein vapaapäivinä tai iltaisin töiden jälkeen, sillä asuimme lähekkäin. Nyt kuitenkin aikataulumme menevät pahasti ristiin ja minä olen kaiken lisäksi muuttanut kauemmaksi, joten yhteiset teehetkemme ovat ennemminkin poikkeus kuin sääntö - se harmittaa!

Tällä hetkellä nautin teetä yleensä itsekseni, sillä mieheni ei pidä kuumista juomista. Jos minulla on lyhyt koulupäivä ja muutama tunti aikaa ennen töihinmenoa, suuntaan usein kahvilaan lukemaan. Totesin nimittäin ennen joulua, etten pysy lukiessani hereillä ilman teetä. Silmät alkoivat pahasti lupsua kirjastossa, joten katsoin viisaimmaksi siirtyä kahvilaan lukemaan!

Nyt kaadan itselleni vielä mukillisen teetä ja suuntaan tenttikirjan kanssa sohvalle lukemaan! Millainen suhde teillä on teehen? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti