keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Vuoden ensimmäisten päivien tunnelmia

Huhhuh, remontti alkaa lähestyä loppuaan - vihdoin ja viimein! Mies on töidensä ohella painanut reilut kolme kuukautta remonttia kodissamme uusien käytännössä kaiken lattiasta kattoon. Ainoastaan kylpyhuone on sellainen kohta kodissamme, jolle ei ole tehty mitään. Tai no, tarkoituksena oli vaihtaa suihkukaappi lasiseen suihkuseinään ja mahdollisesti vaihtaa myös hanat. Totesimme kuitenkin, että mietimme näitä myöhemmin - kylpyhuone kun on siisti ihan sellaisenaankin. Myös vessa oli valmiiksi remontoitu, mutta päätimme siitä huolimatta maalata sen uudelleen. Opintojen ja töiden takia en ole itse auttanut käytännössä ollenkaan remontissa, mitä nyt muutaman pensselinvedon verran. Mies on tehnyt kaiken muun, joskin yhden viikon ajan meillä oli työmies apuna keittiön seinien tasoittamisessa ja  uudelleenrakentamisessa. Olen todella ylpeä miehen kädenjäljestä! Esittelen kuvia uudesta kodistamme, kunhan se saadaan ensin viimeisteltyä ja ylipäätään kalustettua!


Kotimme on ollut yhtä kaaosta koko syksyn. Pidän itseäni varsin siistinä ihmisenä ja imuroin kotona yleensä kahdesti viikosa. Tänä syksynä kotimme on kuitenkin ollut kaukana siistisä; olen oikeastaan siivonnut säännöllisesti vain vessaa ja kylppäriä. Muualla motivaatio siivoamiseen on ollut pyöreä nolla, sillä remppapölyä on ollut käytännössä joka paikassa. Kaaoksen keskellä siivoaminen ei motivoi yhtään. Kun olohuoneessa on kaksi sirkkeliä ja se on täynnä tavaraa, on helpompaa kääntää kaaokselle selkänsä ja miettiä jotain muuta. Vaikka remontti alkaakin nyt olla suunnilleen valmis, jatkuu kaaos olohuoneesamme vielä jonkin aikaa. Mies on nimittäin ajatellut tehdä meille itse ruokapöydän ja koska pihaltamme ei löydy puuverstasta, täytyy se tehdä olohuoneessamme.

Vaikka kotimme on edelleen aikamoinen kaaos, innostuin kuitenkin vuoden ensimmäisenä päivänä siivoamaan oikein kunnolla. Imuroin huolelllisesti lattiat ja moppasin ne sekä muutenkin järjestelin paikkoja. Ajattelin myös pyyhkiä nihkeällä makkareiden seinät ja katot, mutta muualla asunnossamme sitä ei ole järkevää tehdä ennen kuin sirkkelöinti loppuu.

Minulla oli maanantaina vapaapäivä, joten pistäydyimme silloin kaiken lisäksi etsimässä huonekaluja. Ostimme sängyn rungon, kirjahyllyn ja yöpöydän. Taisimme myös löytää tulevan sohvamme, mutta sitä emme kuitenkaan vielä ostaneet. Myös ruokapöydän tuolit ovat vielä kysymysmerkki ja miehelle pitää löytää myös työpöytä. Hän ei nimittäin suostu luopumaan pöytäkoneesta, vaikka se ei todellakaan ole mikään sisustuselementti. Myöskään jättikokoinen televisio ei ole minun mieleeni, mutta tällaista tämä yhteisasuminen on - kompromisseja!

Meillähän ei ole koko syksynä ollut sängyn lisäksi käytössä muita kalusteita kuin peitetty nojatuoli, peitetty tietokonepöytä ja -tuoli sekä yksi senkki. En malta odottaa sitä, että pääsen taas hengailemaan sohvalla tai istumaan ruokapöydän ääressä - saattaisi tentiin lukeminenkin olla hieman nykyistä miellyttävämpää ja ennen kaikkea ergonomisempaa!

Minulla on pitkä lista kouluhommia, joita pitäisi ehtiä tehdä tässä loman aikana. Työasiat olen saanut aika hyvin järjestykseen ja aloittanut myös muutamia opiskeluun liittyviä töitä. Jotenkin ryhtyminen on kuitenkin ollut vaikeaa. On helpompaa paahtaa täysillä ja tehdä pakolliset asiat siinä samalla. Nyt kun on kuitenkin ollut tilaisuus pysähtyä, on asioihin tarttuminen ollut todella vaikeaa. Viime viikolla oli monta päivää, jolloin en tehnyt oikein mitään muuta kuin luin kirjaa ja kävin salilla. Aloitin kuitenkin tenttikirjan lukemisen heti tammikuun ensimmäisenä päivänä, joten jospa näin pehmeän laskun kautta pääsisin taas paremmin kiinni arkeen. Ensimmäinen tentti on nimittäin jo heti tammikuun lopussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti