perjantai 13. tammikuuta 2017

Tahtoisin!

Remppa on käytännössä vihdoin ja viimein yli kolmen kuukauden jälkeen valmis, mutta vielä puuttuu muutamia viilauksia. Meille asennettiin eilen vihdoin ja viimein ilmalämpöpumppu, josta toivomme olevan apua sähkölämmityksen rinnalle. Muutama lista odottaa edelleen laittamistaan ja keittiöön pitää liesituulettimeen hankkia vielä ekstrana yksi peitelevy. Myös pari koristelistaa pitää vielä maalata ja korjata maalauksen vuoksi kupruilemaan lähtenyt tasoitetapetti. Myös miehen tekemä keittiön pöytä pitää vielä sävyttää oikean sävyiseksi.

Hiomahommien jälkeen...

Odotan myös todella paljon sitä, että saamme vihdoin ja viimein koko asunnon siivottua! Olohuone on koko remontin ajan ollut niin täynnä tavaraa ja sirkkelit ovat laulaneet siihen tahtiin, ettei siivoaminen ole ollut mahdollista tai ylipäätään järkevää.

Muutamat kalusteet on jo hankittu. Lisäksi olemme päättäneet, minkä sohvan ostaneet ja mahdollisesti hahmotelleet, minkälaiset keittiöntuolit haluamme. Ruokapöydänhän mies teki meille tosiaan itse; pikkuhommien jälkeen hän taitaa siirtyä toteuttamaan visiota taulusta olohuoneeseemme. Taulujen hankinta kotiimme on muutenkin taas todella hankalaa; nyt tosin olemme aika samaa mieltä siitä, miltä taulujen pitäisi näyttää (viimeksi edellisen asunnon tauluista olimme nimittäin kaikesta aivan eri mieltä). Sopivia tauluja ei vain ole oikein löytynyt.

Remontin aikana olen kaivannut monia asioita, joita ajattelin listata tähän - jos ei muiden niin ainakin omaksi huvikseni.

Tahtoisin:
 • Istua sohvalla omalla kodissani ja polttaa kynttilöitä! Niin ja ylipäätään nauttia uudesta yhteisestä kodistamme!
  • Kun on koko syksyn kotona ollessaan lukenut tenttiin sängyllä maaten tai lattialla istuen ja ruokaillut samoissa paikoissa, alkaa toden teolla kaivata sohvaa! Rakastan kynttilöiden polttamista, mutta se on ollut lähinnä turvallisuusriski tämän kaaoksen keskellä. Jospa pian pääsisin tunnelmoimaan kynttilänvalossa!
 • Syödä keittiönpöydän ääressä.
  •  Katso edellinen kohta.
 • Käyttää saunaa.
  • Emme ole mieheni kanssa kovia saunojia, mutta emme ole vielä koskaan päässeet nauttimaan oman saunamme löylyistä. Sauna on nimittäin koko ajan toiminut varastona; aluksi säilytimme siellä astioita ja nyt se on ollut kirjojen varastona. 
 • Viettää tavallista (no, niin tavallista kuin opintojen ja töiden yhdistäminen mahdollistaa) arkea miehen kanssa.
 • Suunnitella ensi kesän Jenkkilän reissua miehen kanssa. Emme ole koko syksynä keskittyneet muuhun kuin remonttiin, joten nyt alkaa olla sellainen olo, että olisi mukava suunnitella jotain muutakin elämää.
 • Viettää ihanat tuparit ystävien kanssa uudessa kodissamme!
Uusi perheenjäsenemme Kettu R. Epolainen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti