perjantai 30. joulukuuta 2016

Katsaus kuluneeseen vuoteen

Yritin miettiä, miten tiivistäisin vuoden 2016 tapahtumat. Tuntuu, että on tapahtunut vaikka mitä! Alkuvuosi kului asuntoja myyden ja asuntonäytöissä ravaten. Lisäksi päätin hakea yliopistoon opiskelemaan ja valmistauduin keväällä pääsykokeisiin lukemalla raivokkaasti työn ohessa. Tein koko kevätlukukauden kuusipäiväistä työviikkoa, minkä johdosta olin jokseenkin uupunut kesäloman alkaessa.

Lukuhommia

Kesällä reissasin kotimaan lisäksi Lissabonissa ja Pariisissa ja pakkasin tavaroita muuttoa varten. Heinäkuun alussa sain tietää päässeeni opiskelemaan yliopistoon, mikä muutti elämäni suunnan. Muutimme elokuun puolivälissä mieheni kanssa uuteen kotiin ja aloitimme kuukautta myöhemmin remontin, joka on nyt paria listaa vaille valmis.

Lissabonissa

Syksy kului remontin keskellä eläessä ja uusiin ihmisiin tutustuessa. Olen tasapainoillut työn, opintojen ja parisuhteen kanssa aika lailla, mutta jaksanut omasta mielestäni hyvin. Opinnot ovat sujuneet pääosin mainiosti, ja olenpa saanut jopa yhden vitosenkin. Pidän opiskelusta ja olen muutamassa kuukaudessa omasta mielestäni oppinut todella paljon! Vaikka hommaa on enemmän kuin tarpeeksi, auttaa opiskelu omalla tavallaan myös työssä jaksamisessa. Minulla kun on tapana vatvoa joitain asioita pitkään, mikä on varsin uuvuttavaa. Nyt opiskellessa ei ole aikaa muuhun kuin olennaisuuksiin, joten koen suuresta työmäärästä huolimatta jaksavani aika hyvin.

Se mikä minua harmittaa kuluneessa vuodessa on se, että etenkin syksyn aikana treenirutiinini on kuihtunut minimaaliseksi ja ettei ulkoiluun ole ollut aikaa. Siitä olen kuitenkin iloinen, että onnistuin pudottamaan painoa viitisen kiloa syksyn aikana ja koen viihtyväni taas aavistuksen verran paremmin omassa kehossani. Jouluna paino tosin nousi kilon verran kaiken herkuttelun ja muutenkin poikkeavan ruokavalion takia, mutta eiköhän se tästä lähde taas laskemaan arkielämän myötä.

Kaipaan tulevalta vuodelta enemmän yhteistä aikaa miehen kanssa; tapaninpäivänä oli ihanaa katsoa yhdessä Netflixiä ja vain olla - siihen ei ole juurikaan ollut aikaa tänä syksynä. No, tämä työ- ja opiskelutahti jatkuu näillä näkymin ainoastaan puolitoista vuotta, minkä jälkeen tilanne toivottavasti helpottaa. Ja onhan välissä pitkä kesälomakin!
Uusi vuosi Tenavien tapaan!

Ensi vuonna täytän kolmekymmentä vuotta, mitä aiomme miehen kanssa juhlistaa Jenkkilän reissulla. Sen suunnittelu alkaa toivottavasti pian ja kuulette siitä varmasti myös blogin puolella! Muita suunnitelmia tulevaan ei oikeastaan ole, tai no, tietenkin valmistuminen. Se ei kuitenkaan ole vielä ensi vuoden juttuja. Ensi vuonna täytyy kalustaa kotimme, ja kesällä sitten puolestaan mies aikoo rakentaa meille terassin. Innolla odotan, mitä ensi vuosi tuo tullessaan - toivottavasti kaikkea positiivista! Mielen päällä on nimittäin muutama ikävä asia, joille en itse voi tehdä mitään. Ei siis auta kuin toivoa, että asiat järjestyvät niin kuin niillä on tähänkin mennessä ollut tapana järjestyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti