keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Jouluja vaan!

Tämä joulu oli todella erilainen omalla kohdallani. Opiskelu- ja työkiireiden sekä remontin vuoksi en ehtinyt yhtään orientoitua jouluun. Yleensä aloitan joululahjojen ostamisen jo lokakuussa ja isken joulukoristeet esille isänpäivänä, mutta tänä vuonna kaikki jäi viime tinkaan. Oikeastaan koristelin joulukuusenkin vasta tapaninpäivänä, kun palasin reissusta. Kerroin jo aikaisemmin, ettemme aikoneet hankkia perheessäni ollenkaan joululahjoja, mistä pidimmekin kiinni. Sen sijaan muiden lahjojen ostaminen jäi todella viime tippaan. Yritin virittäytyä joulutunnelmaan pistäytymällä Tuomaan markkinoilla ja käymällä joulukonsertissa, mutta mikään ei oikein toiminut. Töissä ja opinnoissa oli paljon stressiä ja kiirettä enkä ehtinyt joulukuussa oikeastaan muuta kuin käydä kotona välillä nukkumassa. Kaiken lisäksi nappasin itselleni flunssan sopivasti jouluksi; nenä alkoi vuotaa viimeisenä työpäivänä viimeisen tunnin aikana. Aika osuva ajoitus siis!

Joulupöytä odottamassa ruokailijoita
Vietimme joulun Lapissa, joten lunta riitti! Pääsin myös muutamassa päivässä irrottautumaan täydellisesti arjesta, mikä myös oli ihanaa. Ruoka oli hyvää ja sain jopa muutaman paketin, mutta ensimmäistä kertaa tänä jouluna minua harmitti se, ettemme viettäneet miehen kanssa yhdessä joulua. Olen aikaisemmin ajatellut, että voisimme miettiä yhteistä joulua joskus hamassa tulevaisuudessa. Olen ainoa lapsi, joten myös sen vuoksi olen pitänyt tärkeänä myös omien vanhempieni kannalta sitä, että olen jouluna heidän kanssaan. Nyt olen kuitenkin sitä mieltä, että olisin valmis viettämään joulua välillä myös miehen perheen kanssa. Täytyy seuraavan vuoden aikana pohtia, miten toimimme ensi jouluna, mutta ainakin nyt on sellainen olo, että haluan viettää sen yhdessä mieheni kanssa.

Olen tämän viikon lomalla ja olen keskittynyt lähinnä rentoutumaan. Minulla oli jouluviikolla kaksi tenttiä, joten pieni lepotauko on todella tullut tarpeeseen hektisen syksyn jälkeen. Olen lähinnä lukenyt (muita kuin tenttikirjoja) ja tuijottanut Netflixiä. Uudeksivuodeksi ei ole vielä mitään suunnitelmia; saa nähdä mitä silloin tapahtuu vai tapahtuuko oikeastaan mitään sen kummempaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti