tiistai 4. lokakuuta 2016

Remontin keskellä

No niin, nyt on remonttikuulumisten aika! Melkein kaikki purkutyöt on tähän mennessä tehty ja ylimääräiset kalusteet myyty pois. Kotimme on siis todella askeettisen karu tällä hetkellä. Ainoa kalustettu huoneemme on tällä hetkellä makuuhuone, joten söin tänään esimerkiksi aamiaista keittiön lattialla istuen.

Mies poisti viime viikolla ahkerasti tapetteja seiniltä, mikä osoittautui yllättävän haasteelliseksi. Seinät eivät ole mitenkään erityisen tasaiset, joten tapettien repimisen ohella seiniä on pitänyt paklata ja lisäksi tasoittaa tasoitetapetilla.

Näin kaunista meillä on!

Alunperin miehen oli tarkoitus aloittaa remontoiminen (purun jälkeen) katon uudelleenpaneloimisesta. Se ei kuitenkaan onnistunut, sillä emme ole vielä saaneet kattoon upotettavia halogeenilamppuja. Näin ollen myöskään panelointia ei ole voitu vielä aloittaa.

Uusi keittiö puolestaan asennetaan toivottavasti kuun puolivälissä, mitä ennen katon pitäisi olla valmis. Otamme sen todennäköisesti IKEAsta, mutta vielä pitäisi tehdä vielä lopullinen päätös siitä, millaisen keittiön tarkalleen haluamme. Mies on tehnyt suunnittelutyökalulla useita erilaisia suunnitelmia, joista meidän pitää vielä valita itsellemme mieluisin. Keittiön seinät ovat kaiken lisäksi aika huonossa kunnossa, joten niitä varmaankin pitää vähintään tasoittaa tai mahdollisesti tehdä kokonaan uudelleen. Myös kaikki muut seinät pitää maalata.

Emme ole vielä päättäneet lattian väriä, sillä se asennetaan vasta remontin loppupuolella. Yritämme tässä vähitellen katsoa, jos jokin mieluinen laminaatti löytyisi tarjoushintaan jostakin. Haluaisimme ensisijaisesti valkoisen lattian, mutta sen sävyn pitäisi sopia niin keittiön kaappien kuin esimerkiksi uusien väliovien ja listojen väriin. Valkoisen sävyjäkin kun nimittäin on useita erilaisia!
Jos sopivan sävyistä valkoista lattiaa ei kuitenkaan löydy, olemme ajatelleet myös vaaleanharmaata lattiaa. Valkoinen olisi kuitenkin meille mieluisampi, sillä se raikastaisi meidän kotiamme. Aiomme nimittäin käyttää seinissä aika paljon harmaata.

Täytyy sanoa, että tämä remontin keskellä eläminen on kyllä hermoja raastavaa; minulla on mennyt kuppi nurin jo monta kertaa. Uskon lopputuloksen olevan enemmän kuin mieluisan, mutta tämä välivaihe on kyllä raskas. On ärsyttävää, kun kaikki tavarat ovat levällään ja joka puolella pölyä ja muuta roskaa. Julistinkin eilen, että en tämän projektin jälkeen halua kuulla ainakaan kymmeneen vuoteen sanaa remontti!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti