torstai 13. lokakuuta 2016

Fiiliksiä päätoimisen opiskelun ja työn yhdistämisestä

Iltoja! Viikko on melkein pulkassa ja täytyy kyllä sanoa, että nyt väsyttää! Onneksi minulla ei ole huomenna ollenkaan koulua, vaan ainoastaan töitä. Tekemättömiä koulutöitä on tosin niin iso kasa, että täytyisi yrittää saada niitä pois alta. Myös työasioita on hoidettavana, eli tekeminen ei ainakaan lopu kesken!

Yliopisto-opintoja on nyt takana puolisentoista kuukautta ja olen viihtynyt todella hyvin! Olen tutustunut todella mahtaviin ihmisiin ja olen kaiken lisäksi pääpiirteissään enemmän kuin tyytyväinen opetuksen laatuun. Ensimmäisestä tentistäkin on selvitty; toivon saavani siitä vähintään kolmosen. Myös Unicafen opiskelijalounas on mainitsemisen arvoinen - alle kolmella eurolla saa herkullisen ja ravitsevan aterian leipineen ja lisukkeineen!

Uusimmat haalarimerkkini!

Opinnot aloittaessani olin sitä mieltä, etten osallistu mihinkään opiskelijarientoihin, vaan keskityn opiskelemiseen ja työntekoon. Päätin, että en ota haalareita enkä ole kiinnostunut haalarimerkkien keräämisestä. No, toisin kävi! Olen ollut jo ensimmäisillä sitseillä, osallistunut bileisiin ja tilannut haalarit. Myös haalarimerkkejä on kertynyt jo 12 kappaletta. Huomenna puolestaan yritän päästä ilmoittautumaan mukaan ainejärjestöni vuosijuhliin. Olen nimittäin ostanut juhlia varten jo iltapuvun ja vienyt sen myös ompelijalle lyhennytettäväksi. Kaverini on kaiken lisäksi lupautunut tekemään minulle kampauksen juhlia varten, joten mukaan on paras päästä! :D

Päätoiminen opiskelu ja työnteko on luonnollisesti aika rankkaa. Yritän myös saada väsättyä kandin tutkinnon kasaan jo kahdessa vuodessa, sillä olen saanut jonkin verran hyväksiluettua aikaisempia opintojani. Voi olla, että kaksi vuotta on liian tiukka aikataulu, mutta se on joka tapauksessa tavoitteeni.

Päätin jatkaa töissäkäyntiä normaaliin tapaan opinnoistani huolimatta, koska koin, ettei pelkkä opintotuki mahdollista riittävää elintasoa. En myöskään halua nostaa opintolainaa, sillä minulla on jo valmiiksi asuntolainan verran velkaa. Töiden ja opintojen yhdistäminen onnistuu myös sen vuoksi, että teen pääasiassa iltatyötä ja olen myös lauantaisin töissä. Koska ainakin meidän tiedekunnassamme opetusta on myös iltaisin, ei opintojen ja työn yhdistäminen ole kuitenkaan sujunut täysin saumattomasti. Olen joutunut olemaan poissa tärkeiltä luennoilta, mikä tosin oli ihan arvattavissa. Joudun myös valitsemaan toisen sivuaineen haluamani tilalle, sillä ensimmäisessä vaihtoehdossani opetus pääasiassa täysin iltaisin.

Välillä on sellaisia päiviä, että lähden kotoa aamuseitsemältä ja tulen takaisin puoli yhdeltätoista illalla. Onneksi on myös kevyempiä päiviä ja lukulomia! Helpommallakin kuitenkin varmasti pääsisi, mutta nyt mennään näillä eväillä. Sitä vettä melotaan, jota on kanootin alla! :)

2 kommenttia:

  1. Kuten sanoit, helpommallakin pääsee, mutta sitten tulevat kolikon kääntöpuolella ainainen pennin venyttely ja hetkiä, jolloin rahatilanteen vuoksi on sanottava ei monelle kivalle aktiviteetille. Puolensa tietysti kummassakin. Tsemppiä hurjasti opintoihin ja hellitä ajoissa, mikäli kaksi vuotta meinaa tehdä liian tiukkaa. Mihinkäs tässä kiire valmiissa maailmassa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos! Olet ihan oikeassa! Kiire on vain oman pään sisällä, ehtiihän sitä myöhemminkin. :)

      Poista