tiistai 25. lokakuuta 2016

Ajatuksia keventämisestä

Mikähän siinä on, kun suunnitelmia on niin hankala toteutta? Tarkoituksenani oli eilen käydä ompelijalla sekä syömässä, lukea yksi kirja ja tehdä siitä muistiinpanot sekä hoitaa muutamia työasioita. Piti myös käydä treenaamassa. Miten kävi? Muistiinpanot ovat kokonaan tekemättä samoin kuin työhommat enkä käynyt treenaamassa. En ehdi käydä myöskään tänään, koska minun pitää hoitaa tämän päivän rästihommia. Minulla on kaiken lisäksi tentti perjantaina, jota varten meillä on huomenna lukupiiri. Toivottavasti se selkiyttää joitain asioita!

Loppuviikon suunnitelmiin kuuluu tenttiin lukemiseen lisäksi yhden esseen kirjoittamista. Joudun palauttamaan siihen liittyvän kirjan jo keskiviikkona, joten täytyy yrittää olla tehokas. Myös muita luettavia kirjoja olisi vaikka kuinka paljon, mutta täytyy yrittää laittaa asioita kiireellisyysjärjestykseen.

Paino on nyt pudonnut neljä ja puoli kiloa viime kesästä. Vieläkin varresta olisi varaa karistaa muutama kilo, mutta en ole ihan varma, jaksanko tehdä sitä nyt. Alkusyksystä söin todella kurinalaisesti ja vältin kaikkia mahdollisia herkkuja, mutta nyt olen pystynyt elämään jo ihan tavalliseen tapaan. Ylimääräiset kilot hiipivät vaivihkaa reilun vuoden aikana kroppaani, mutta hankalan alun jälkeen niiden karistaminen on onneksi ollut jokseenkin helppoa. Nyt tosin yritän pitää huolen siitä, ettei paino pääsisi enää nousemaan entisiin lukemiin.


Minulle on aikaisemminkin (lähes kymmenen vuotta sitten) käynyt samalla tavalla, että painoa kertyi vaivihkaa ja havahduin itse tilanteeseen todella myöhään. Silloin asuin ulkomailla ja kilot karisivat lähes itsestään, kun muutin takaisin Suomeen. En myöskään tällä kertaa huomannut painon kertymistä - tai ehkä en vain kiinnittänyt siihen sen kummemmin huomiota - ennen kuin painoa oli jo huomattavasti totuttua enemmän. Ilmeisesti ajatukseni ovat olleet ihan muualla, kun en ole huomannut kilojen kertymistä hyvissä ajoin.

Motivaatio säilyi aluksi hyvin, mutta kun pahin turvotus oli laskenut, alkoi myös motivaatio laskea. Välillä paino junnasi parikin viikkoa paikallaan, mutta se johtui lähinnä siitä, etten itse jaksanut kiinnittää syömiseeni niin paljon huomiota kuin olisi ollut aiheellista. Onneksi lisäbuustia kuitenkin aina välillä tuli hommaan ja paino lähti taas laskemaan. Näin tenttiin lukiessa ja stressin hiipiessä mieleen erinnäisistä syistä joulusuklaalevy houkuttelee todella paljon. Täytyy kuitenkin yrittää muistaa kohtuus kaikessa, etenkin näin joulun lähestyessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti