torstai 4. elokuuta 2016

Visiitti Kuopioon

No niin, on aika jatkaa kesäturneestamme kertomista! Päädyimme alunperin Oulun kautta Lappiin, josta matkustimme Kuopion kautta takaisin kotiin.Tosin tunnin kuluttua kotiinpaluusta lähdimme jo miehen kanssa mökkeilemään! Viikon sisällä tuli kyllä istuttua autossa enemmän kuin tarpeeksi, ja olokin oli kyllä sen mukainen. Ihminen on todella luotu liikkumaan, sillä paikallaan kököttäminen vetää paikat todella jumiin!

Alunperin olimme ajatelleet suunnata Rukalle, mutta päädyimme sitten kuitenkin Kuopioon. Kuopiohan on minulle sillä tavalla tuttu kaupunki, että opiskelin siellä muutama vuosi sitten. Opiskeluaikana en erityisemmin pitänyt Kuopiosta, mutta nyt kun siihen on saanut vähän etäisyyttä, kaupunki tuntuu jotenkin nostalgisen kotoisalta. :D


Heti hotelliin asetuttuamme päätimme lähteä Muikkuravintola Sampoon syömään. Täytyy myöntää, etten ollut koskaan aikaisemmin käynyt kyseisessä ravintolassa saatika sitten syönyt muikkuja! Lupsakka savolaistarjoilija naurahtikin kysyessään, miten se voi olla mahdollista. Niinpä! Joka tapauksessa muikut olivat oikein maukkaita ja ravintolassa hyvä meininki, suosittelen!


Ruokailun jälkeen kävimme pienellä kävelyllä keskustassa ja ihastelin jälleen kerran Tuomiokirkon puistoa, jonka vieressä itsekin aikoinaan asuin. Järvenrantaan en tällä kertaa tosin jaksanut lähteä kävelemään, mutta Kuopion pienessä keskustassakin on aika tunnelmallista etenkin kesäiltoina.Seuraavana aamuna suuntasimme heti herkullisen hotelliaamiaisen jälkeen kaupungille vakkarikauppoihimme. Tällä kertaa tosin en tehnyt pahemmin ostoksia, sillä hankin ainoastaan Kauppahallista itselleni teetä ja sen lisäksi kahvia. Suuntasimme nimittäin suoraan Kuopion reissulta mieheni kanssa hänen isänsä mökille ja päätin viedä sinne vastajauhettua kahvia tuliaisiksi. Itsehän en pidä ollenkaan kahvista, mutta kahvin kyllä tuoksuu minusta todella hyvältä - etenkin vastajauhettuna!Meinasin napata kauppahallista mukaani myös ihania suklaakonvehteja, mutta hillitsin lopulta itseni. Viimeisen vuoden aikana on muutenkin tullut niin urakalla herkuteltua, että yritän nyt ihan oikeasti hillitä sitä. Olisi mukava näin syksyn tullen vähän keventyä, mikä ei ole kuin itsestä kiinni!


Reissupostaukset jatkuvat, sillä Pariisin matka on vielä käsittelemättä, ja tulevana viikonloppuna suuntaamme vielä asuntomessuillekin! Pysykääpä siis kuulolla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti