tiistai 10. marraskuuta 2015

Viikonloppu Porvoossa

Näin tiistain kunniaksi ajattelin muistella kuunvaihteen viikonloppua Porvoossa ystäväni luona! Olen yleensä töissä lauantaisin, joten oli ihan huippua herätä pyhäinpäivänä lauantaiaamuun kerrankin kiireettömästi. Olin sopinut meneväni vasta illaksi Porvooseen, joten ehdin ottaa aamupäivän rennosti muun muassa kirjaa lukien ja telkkaria katsoen. Mukavaa vaihtelua!

Ystäväni oli ollut käymässä Helsingissä, joten pääsin kätevästi hänen kyydillään Porvooseen. Ajomatka kului nopeasti ja perille päästyämme ihastelin muun muassa hänen uutta asuntoaan. Lisäksi teimme hieman ruokaa ja kävimme myös pyhäinpäivän kunniaksi ihastelemassa kynttilämerta Porvoon hautausmaalla. Sytytimme kynttilät myös omille läheisillemme, jotka ovat jo siirtyneet täältä eteenpäin. Joudutte nyt valitettavasti tyytymään iPhonen kuvanlaatuun, sillä en jaksanut roudata järkkäriä mukanani. Ehkäpä tunnelma kuitenkin välittyy näistäkin kuvista!

Kynttilämeri

Etualalla minun kynttiläni

Olimme pitäneet mahdollisena myös Porvoon yöelämään tutustumista - naureskelin nimittäin ystävälleni, että olen viimeksi ollut kesällä oikeasti ulkona! Loppujen lopuksi emme kuitenkaan lähteneet minnekään, vaan vietimme tyttöjen iltaa ystäväni luona.

SicaPellen brunssi

Sunnuntaina hengailimme aamupäivän sisällä, mutta iltapäivällä tutustuimme SicaPellen brunssiin. Jos etsitte ruokaisaa brunssia ja huikeaa palvelua, suosittelen SicaPelleä Porvoon vanhassa kaupungissa! Olen yleensä enemmän aamiaistyyppisten brunssien ystävä, mutta koska suuntasimme vasta reilusti iltapäivän puolella syömään, toimi tällainen ruokaisampi vaihtoehto enemmän kuin hyvin! SicaPellessä meidät otettiin todella ystävällisesti vastaan, ruoka oli herkullista ja palvelu pelasi alusta loppun saakka. Tänne pitää ehdottomasti päästä toisenkin kerran! Brunssi toimi sillä tavalla, että alkuruoat olivat seisovasta pöydästä, mutta pää- ja jälkiruoka tarjoiltiin pöytään. Pääruoan sai valita liha- tai kalavaihtoehdosta, mutta luulen, että vegetaristillekin olisi tarvittaessa pyynnöstä löytynyt vielä jokin muu vaihtoehto. Jälkiruoka oli kaikille sama. Erityiskiitokset SicaPellelle herkullisen ruoan lisäksi haudutetusta teestä; sitä kun ei vieläkään saa ihan joka paikasta!

Viinivalikoima
Alkuruoka
Teevalikoima

Marraskuu ja joulukuun ensimmäiset kaksi viikkoa ovat omalla kohdallani todella kiireisiä, mutta aloin jo haaveilla, että pääsisin vielä tämä vuoden puolella tutustumaan Porvoon joulutunnelmaan! Porvoo on muutenkin hurmannut minut täysin, voisin oikeasti kuvitella asuvani siellä!

Onko muita Porvooseen ihastuneita? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti