lauantai 7. marraskuuta 2015

Tumpelon keittiössä: Hampurilaiset

Olen aiemminkin kertonut, etten juurikaan pidä ruoanlaitosta tai jaksa käyttää siihen aikaa. Viikonloppuisin on kuitenkin ihan kivaa syödä välillä vähän paremmin ja muutenkin arjesta poikkeavaa ruokaa. Niinpä tällä kertaa Tumpelon keittiössä valmistettiin hampurilaisia!

Miehen vehnäallergian vuoksi valmistimme jauhelihapihvit pelkästään muotoilemalla jauhelihan pihvin muotoon - emme käyttäneet kananmunaa emmekä korppujauhoja. Lihapullat tällaisella reseptillä eivät ole minusta maukkaita, mutta hampurilaisissa tällainen köyhän miehen versio pihvistä toimii oikein hyvin. Teimme toiset pihvit kanan jauhelihasta, jolloin pystyimme syömään myös kanahampurilaisia.

Omat hampurilaissämpyläni ovat ihan tavallisia, mutta Moilasen pakasteena myytävät gluteenittomat aamiaissämpylät toimivat hyvin gluteenittomissa burgereissa. Koostumus on huomattavasti pehmeämpi esimerkiksi Mäkkärin gluteenittomiin sämpylöihin verrattuna, eli suosittelen kokeilemaan! Ahkera tietenkin leipoo sämpylät itse, mutta me emme olleet niin viitseliäitä. Tumpelon keittiössä sämpylät paahdettiin ainoastaan leivänpaahtimessa, sillä se on nopea sekä helppo tapa saada ne lämpimiksi ja aavistuksen rapeiksi.


Minä en pidä ollenkaan majoneesista tai ylipäätään minkäänlaisesta hampurilaiskastikkeesta. Niinpä omassa burgerissani on cheddar-juuston lisäksi ainoastaan ketsuppia, salaattia, tomaattia ja sipulia. Keksin muuten eräästä toisesta blogista, että hampurilaiset kannattaa laittaa suodatinpussin sisään, jolloin niiden syöminen on hieman helpompaa. Itse tosin tyydyin taiteilemaan talouspaperin kanssa.

Tumpelon keittiössä burgereiden lisäksi ei valmistettu mitään lisäkkeitä, sillä hampurilaiset itsessään ovat minusta varsin täyttäviä. Toki esimerkiksi klassiset ranskalaiset sopisivat hyvin burgerin kylkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti