perjantai 13. marraskuuta 2015

Joulu tuli taloon!


Olen mielestäni vuosi vuodelta yhä enemmän ja enemmän jouluihminen. Olen aina pitänyt joulusta ja etenkin sen odottamisesta. On ihanaa, kun koti täyttyy joulukoristeista, -kukista ja tietenkin -lahjoista! Viimeisinä vuosina olen innostunut myös joulumarkkinoista enkä nytkään malta odottaa pääseväni pistäytymään Tuomaan markkinoilla!

Niin kuin olen useasti jo maininnutkin, lahjojen ostaminen on minulle vaikeaa. Joululahjoja alan kuitenkin aina suunnitella jo hyvissä ajoin; taisin ostaa ensimmäisen lahjan vielä syyskuun puolella. Koska marraskuu ja samoin joulukuun alku ovat työn puolesta hyvin kiireisiä ja täynnä ohjelmaa, olen sitä suuremmalla syyllä yrittänyt valmistautua jouluun ajoissa. En nimittäin halua mitään viime hetken lahja- tai ylipäätään joulustressiä, sillä haluan nauttia siitä rauhassa. Minulla on ollut tapana myös siivota koko koti kunnolla ennen joulua, mutta voi olla, että tänä jouluna en ehdi nuohota ihan joka nurkkaa työkiireiden vuoksi. Ajattelin tosin siivota esimerkiksi keittiötä pikkuhiljaa muun arkisiivouksen ohessa.


Minulle on muodostunut sellainen perinne, että isänpäivän jälkeen voi laittaa joulukoristeet esiin. Tänä vuonna tosin koristelimme kotimme jo isänpäivänä joulukuntoon. Vaihdoin pöytäliinan jouluisemmaksi sekä otin joulutähden ja kynttelikön esiin. Lisäksi mies viritti parvekkeellemme upouudet jouluvalot samalla kun minä mietin muille joulukoristeille paikkaa. Aikaisemmassa asunnossani minulla oli selkeät paikat koristeille, mutta nyt meidän yhteisessä asunnossamme olen joutunut miettimään niille uudet paikat.Pidän todella paljon kynttilän valosta ja meidän kodissamme onkin paljon kynttilöitä ihan läpi vuoden. Olen jostain syystä ollut todella laiska polttamaan kynttilöitä tänä vuonna, mutta viikonloppuna sytytin niitä niin ulos kuin sisällekin. Joulukuusen laitamme vasta viikkoa tai kahta ennen joulua, mutta en voinut vastustaa kiusausta esitellä teille minun Joulunalleani. Sain tämän nallen mummoltani ensimmäisenä joulunani ja se on aina lapsuudenkodissani istunut joulukuusen alla. Koska vanhempani eivät enää pidä joulukuusta sisällä, vaan laittavat aina ison kuusen pihalle, sain muutama vuosi sitten kaikki heidän joulukoristeensa itselleni. Niinpä tämä nallekin päätyi minulle. Se soitti aikaisemmin joululauluja, mutta jostain syystä nallesta loppuivat paristot aika pian eikä uusia jostain syystä tuntunut koskaan löytyvän. :D


Joko te olette koristelleet kotia joulua varten? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti